Téma # Gastro Team

Kuchařky a kuchaři ze školních jídelen čerpají o jarních prázdninách inspiraci. 14 pokrmů, tipy a humor jim již tradičně přiváží šéfkuchaři z Gastro Teamů Bidfood a Bonduelle společně s kolektivem Jídelny.cz. Vyzkoušejte také rafinované pokrmy z ryb, luštěnin, zeleniny či zvěřiny.
Sezona zvěřiny je teď v plném proudu, a proto šéfkuchař Marek Svoboda připravil v Bidfood Gastrostudiu seminář zaměřený právě na ni. Zvolené pokrmy zaujaly účastníky kurzu zajímavými a netradičními kombinacemi a skvěle vyladěnými recepturami.
Žádný jiný Čech neobdržel tolikrát pozvánku na nejprestižnější kuchařské klání na světě. Marek Svoboda, šéfkuchař Bidfood Gastrostudia a akreditovaný komisař Světové asociace kuchařů, usedne v únoru 2024 opět do poroty kuchařské olympiády IKA. „Je to nejvyšší meta a pocta,“ říká.
Fermentování propadl šéfkuchař Marek Svoboda před rokem a od té doby experimentuje s nejrůznějšími surovinami. Kvašení a kysání ho nadchlo natolik, že mu zasvětil i květnový kurz v Bidfood Gastrostudiu, který sám lektoroval.
Napínavé klání mladých gastronomických talentů do 21 let zná své vítěze. Ke skvělým výkonům v nejprestižnější soutěži gratulujeme nejen jim, ale i všem ostatním účastníkům finále a jejich podporovatelům.
Karotkový krém dochucený pomerančovým prachem nebo pangas s čínskými nudlemi by zabodovaly i v menu vyhlášených restaurací. Receptury však vznikly primárně pro školní jídelny v rámci akce Nové trendy v moderním vaření. Šéfkuchaři pokrmy prezentují během jarních prázdnin po celé ČR již patnáctým rokem.
Šéfkuchaři z Gastro Teamu Bidfood již přes 20 let prezentují pokrmy po celé ČR. Zřídili Gastrostudio Bidfood, ve kterém s nejlepšími českými i zahraničními šéfkuchaři pořádají kurzy. Aktuálně chystají nová školení v rámci Bidfood Training Academy s cílem vzdělávat profesionální kuchaře.
Tomáš Krátký, ambasador zvěřiny Petron, kuchař – umělec, člen klubu Chef des Chefs, žák Paula Bocuse. Vaření je jeho vášní a věnuje se jí celý život. Zvěřina podle něj patří do každého menu – jarního, letního, podzimního, zimního – a především je ozdobou denního menu. A proč si vybral značku Petron?
Na Bidfood Expo se uskutečnilo finále mimořádně náročné soutěže pro studenty gastronomických škol a učilišť. Gastro Junior Bidfood Cup, nejstarší gastronomická soutěž talentů do 21 let v Česku, zná své vítěze. Gratulujeme vítězům i všem finalistům!
Největší gastronomická událost pro odbornou veřejnost v Česku díky vám znovu pokořila všechny dosavadní rekordy. Téměř 10 000 gastronomických odborníků se sešlo na třídenním veletrhu Bidfood Expo 2022, aby sledovali show sedmi šéfkuchařů a ochutnali, co je nového.