Téma # Gastro Team

Snažíme se zvyšovat úroveň a prestiž české gastronomie. Proto jsme již v roce 2008 postavili moderní Gastrostudio v kralupském areálu společnosti. Otevřeli jsme ho prvním kulinářským kurzem na začátku ledna 2009. Stali jsme se tak prvním distributorem potravin v ČR s vlastním profesionálním kuchařským studiem. Neustále v něm investujeme do nejmodernějších technologií, aby byla kuchyně vybavená podle posledních trendů.
US Beef Roadshow po České republice vyvrcholila 6. června v kralupském Gastrostudiu Bidfood návštěvou velvyslance USA Stephena B. Kinga. Na šesti místech od západočeských lázní po Beskydy akci navštívilo 450 šéfkuchařů z 250 významných tuzemských restaurací.
Tým špičkových kuchařů podporuje společný cíl zvyšovat gastronomickou a profesní úroveň našich služeb. Gastro Team Bidfood je složen z osobností, jejichž oborové specializace se navzájem doplňují. Mají bohaté zkušenosti z mezinárodních kuchařských soutěží i každodenní praxe v nejlepších českých a zahraničních restauracích či institucionální gastronomii.
Kuchařky a kuchaři z institucionální gastronomie o školních prázdninách nezahálejí, ale hledají inspiraci na kuchařské tour Nové trendy v moderním vaření. Letos mají premiéru luštěninovo-zeleninové pepitky, přirozeně bezlepková surovina. Díky pepitkám vznikla řada zajímavých příloh, hlavní jídla či dezerty.
Rekordních 125 soutěžících z více než čtyřiceti tuzemských i zahraničních škol bojovalo na brněnském výstavišti o zlaté medaile v oborech cukrář, kuchař, číšník, barman, barista a teatender.
Šéfkuchaři Gastro Teamu Bidfood prezentovali českou kuchyni v hlavních městech Ekvádoru a Albánie. Pro bankety českých velvyslanectví a na menu prestižních hotelů připravili typické české pokrmy.
Letní veletrh gastronomických talentů a perspektivních zaměstnavatelů. I tak by se dala popsat soutěž pro absolventy škol, kteří chtějí nastartovat úspěšnou kariéru v gastronomii.
O jarních prázdninách se kuchařky a kuchaři ze školních jídelen již tradičně potkávají na akci Nové trendy v moderním vaření. Letošní ročník byl ve znamení znovuobjevování zapomenutých surovin a receptů. Na talířích s více než 15 000 degustačními porcemi se objevil černý kořen nebo kapary.
Na podzim proběhlo výběrové řízení na nové členy Juniorského národního týmu, který pracuje pod záštitou Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Nyní tým ladí formu a chystá se na řadu akcí, které korunuje účast na kuchařské olympiádě IKA 2020.
Napínavé klání nejlepších mladých gastronomických talentů do 23 let zná své vítěze. Ke skvělým výkonům gratulujeme nejen jim, ale i všem účastníkům finále, kteří postoupili z osmi nominačních soutěží!