Téma # uzeniny

První podzimní workshop Nové nápady na catering voněl od začátku až do konce masem! Aby také ne, když ho vedli šéf výroby Gurmetu Milan Urban a šéfkuchař Marek Svoboda, který je ambasadorem U.S.Beef. Společně dělali klobásy, maso a nechybělo ani představení nových technologií.
Dobře vyzrálé maso je křehké, šťavnaté a bohaté na živiny. Má jich dokonce víc než maso čerstvé. „Jenže zrání je složitá disciplína a musíte během něho hlídat celou řadu věcí. Pozor si musíte dát i na bakterie,“ říká Andrea Serraino, odborník na potraviny živočišného původu.
Skvělé stařené maso u nás dokáže připravit jen pár lidí. Jak na to, předvedli v Gastrostudiu experti ze společnosti Stagionello v čele se Shonem Cuomem, synem tvůrce jedné z nejpropracovanějších metod zrání na světě. Českou premiéru mělo na seminářích zařízení na zrání ryb.
Již deset druhů šunek vyrábí Bidfood v Dýšině u Plzně. Prvních sedm nejoblíbenějších uzenin se dočkalo také plátkované varianty. Na výběr jsou šunky vepřové i kuřecí, kulaté i hranatá, šunky nejvyšší jakosti, výběrové i standardní. Nový stroj nakrájí a vyskládá 20 kg šunky za 1 minutu a 40 vteřin.
Pikantní a bavorské klobásy Bravur zaznamenaly obrovský úspěch na vánočních trzích. Nyní míří na hory! A s nimi skvělé párky tří receptur, nově i ve snídaňových mini variantách. Klobásy a párky Bravur vyrábí Bidfood v Dýšině u Plzně.
Tato tradiční pochutina se vyrábí v Česku po staletí. Receptury se předávají z generace na generaci a patří k nejstřeženějším rodinným tajemstvím řezníků. Vinná klobása Gurmet se vyrábí z vybraného vepřového masa a moravského vína. Řeznickým mistrům z kralupského Bidfoodu se podařilo vyvážit její chuť excelentně.
Buřty na pivu, ohřáté nebo grilované špekáčky s hořčicí a křenem, utopenci, buřty opečené venku na ohni... Vázané špekáčky Bravur, novinka z Bidfoodu Dýšina, vynikají vyváženou chutí masa a vůní, kterou získávají během uzení na bukovém dřevě.
K pivu se nejlépe hodí další pivo a také řada studených lahůdek nebo něco křupavého. Nejoblíbenější jsou utopenci a nakládané sýry nebo ryby. Chroupat lze brambůrky či škvarky. A co takhle tlačenka, gothaj nebo korbáčky?
K řadě uzených mas, slanině a k deseti druhům šunek Bravur se nově přidala pětice měkkých salámů. Gothaj, junior, lázeňský, šunkový a nejnovější lyonský salám se ve své třídě mohou chlubit špičkovou kvalitou.