Pršutérie Chovaneček zvítězila se zvěřinou Petron v Regionální potravině
Pršuto divočák karé je výsledkem úzké spolupráce Pršutérie Chovaneček a Bidfoodu, respektive zvěřiny Petron. Výrobek nyní zvítězil v soutěži Regionální potravina Ústeckého kraje.
Oceněné pršuto divočák karé se vyrábí z exkluzivně dodávaného kančího hřbetu Petron. Jedná se o výběrovou partii masa zvěře z našich lesů. Na 100 g výrobku se používá 160 g masa.
Kančí pršuto nabývá mimořádné chuťové harmonie dlouhým zráním a sušením. Stopy zrání pod ušlechtilou plísní a jemného zauzení bukovým dřevem vytvářejí s vyladěnou směsí tymiánu, anýzu, vavřínu, skořice, jalovce a česneku jedinečné charakteristické aroma.
Chuť pršuta se nejlépe rozvine, podává-li se při pokojové teplotě. Dá se skvěle kombinovat s červenými víny.
Pršuto divočák hřbet zvítězilo v soutěži Regionální potravina Ústeckého kraje 2021, které se zúčastnilo 203 výrobků. Vítězství opravňuje užívat logo Regionální potravina na obalu výrobku po čtyři roky.
K dispozici na mujBidfood.cz:
- 724107 Pršuto divočák karé Chovaneček 1 x cca 500 g
Kompletní sortiment pršutů pod značkou:
Sortiment první a jediné české pršutérie se ve spolupráci s Bidfoodem úspěšně prosazuje v gastronomii. Pršutérie Chovaneček se specializuje na výrobu pršutů a fermentovaných výrobků. Svým přístupem by ráda přispěla k znovunalezení řemeslné hrdosti regionu České středohoří.