Téma # český výrobek

Bidfood od 5. do 7. listopadu rozveze kamkoliv po celé ČR svěží Svatomartinská vína, aby se mohla výjimečně již 8. listopadu slavnostně otevřít. Označení Svatomartinské mohou získat jen suchá vína několika odrůd za splnění řady kritérií. Letos Bidfood nabídne Svatomartinské z Vinařství Vajbar a od vinařů ze ZD Němčičky.
V rodinné udírně Trnečka Smoked Fish se zastavil čas. Každému rybímu filetu se dostává tolik péče a času, kolik potřebuje. Není proto divu, že všechny uzené ryby, které malá rodinná firma přihlásila do Great Taste Awards, získaly ocenění. Nabídněte prémiového uzeného lososa, tuňáka nebo krevety svým hostům i u vás.
I to nejlepší víno chutná ještě lépe, když ho servírujete ve vysoce kvalitní sklenici. Čeští skláři vyrábí elegantní nápojové sklo s nádherným leskem, který odolá díky titanu častému mytí v myčce. Vedle krásy překvapují sklenice Crystal Bohemia vysokou odolností a příznivou cenou.
Desetitisíce fanoušků Mistrovství světa v hokeji a návštěvníků trhů na Staroměstském náměstí si rádi pochutnávají na klobásách Bravur. Uzenářští mistři z Bidfoodu Dýšina dovedli klobásy i špekáčky vhodné na opékání k dokonalosti. Mají vysoký obsah masa, neobsahují alergeny a perfektně se s nimi pracuje.
Nová Salsiccia je již pátou čerstvou klobásou Gurmet z vlastní výroby Bidfood Kralupy. Přidala se k veleúspěšné vinné klobáse a trojici grilovacích. Receptury vychází z tradiční přípravy vyhlášených evropských klobás z Itálie, Francie, Německa a Moravy.
Gurmeti chřest milují a podle mnohých z nich jsou podmínky pro jeho pěstování jedny z nejlepších na světě právě v Česku a to na Mělnicku. Chřestu totiž vyhovují lehké písčité půdy a klima, které není ani suché, ani kontinentální.
Ruku v ruce s moderním logem Nowaco přichází nové obaly. Prvních 10 maloobchodních balení zmrazených zelenin a ovoce se už novými obaly chlubí v obchodech, dalších 30 se změny brzy dočká. Nejdůležitější však je, co se skrývá uvnitř.
Je libo bizona či stařené hovězí? Díky řezníkům z opavského Gurmetu ani jedno není problém. Po návratu zvěřiny do Kralup se jim uvolnily ruce a díky tomu se mohou věnovat i takovým specialitám. „Nově začínáme bourat jehněčí z Nového Zélandu,“ říká Martin Sajda, ředitel provozu.
Pod jeho vedením se továrna na zpracování masa a výroba masných polotovarů v Kralupech zvětšila na dvojnásobek původní plochy. Čelil i následkům ničivého požáru. Vše se svým týmem úspěšně zvládl. „Provoz neustále modernizujeme a snažíme se, aby řezničina nebyla už taková dřina jako v minulosti,“ říká Daniel Volf.
Byl druhým mužem Gurmetu. Vedení převzal v roce 2006 po Davidu Boháčovi. „Považuji to za vrchol své kariéry. Úspěchem byla každá zdolaná překážka,“ vzpomíná Michal Slanina. Za jeho éry se začalo marinovat a také do nabídky přibyla prémiová steaková masa z Argentiny.