Téma # snídaně

Pršuto divočák karé je výsledkem úzké spolupráce Pršutérie Chovaneček a Bidfoodu, respektive zvěřiny Petron. Výrobek nyní zvítězil v soutěži Regionální potravina Ústeckého kraje.
Štýrské klobásy s 98% obsahem masa nebo proslulé telecí párky patří k jedinečným uzeninám, které vyrábí Steinex a distribuuje Bidfood. V posledních měsících se sortiment zdvojil: balení na váhu mířící do gastronomie nebo chladicích pultů prodejen doplnila malá balení.
Šunky Bravur zaujaly zákazníky kvalitou i designem obalů. Bidfood v Dýšině u Plzně úspěšně rozjel uzenářskou výrobu v květnu 2018. Dnes nabízí desítku vlastních šunek Bravur ve třech třídách jakosti; z kuřecího, krůtího nebo vepřového masa; kulaté, hranaté i šunku od kosti. Všechny skvěle chutnají, neobsahují glutamát, lepek ani jiné alergeny.
Řemeslné uzenářské speciality z rodinné Pršutérie Chovaneček jdou svým složením naproti zdravému způsobu života. Tajemství výroby v Pršutérii Chovaneček tkví ve starém postupu. Nezastupitelnou úlohu hraje solení nasucho, čas, teploty, vlhkost, jemné zauzení na bukových štěpkách, proudění vzduchu a opět čas.
Oblíbenost původních výrobků od regionálních řezníků a uzenářů roste. I proto Bidfood rozvíjí spolupráci také s menšími rodinnými firmami. Jejich uzeniny distribuuje po celé ČR pod společnou značkou Farma Jeníkov.
Když italský právník Beniamino Cipparoli otevíral svou kavárnu v jihoitalském městě Bari, nebyl spokojen s kávou, která byla tehdy k dostání. Proto si připravil kávovou směs sám. Tak se v roce 1932 začala psát historie dnešní moderní společnosti SAICAF.
Bidfood přichází se zcela novou řadou jemného pečiva z vlastního výrobního závodu v Opavě. Sladké mřížky a slané snacky Bagetier z jemného těsta plundrového typu uchvátí zlatavou barvou a lahodnými bohatými náplněmi.
Hotel nebo penzion se s hosty loučí snídaní – přeje jim krásný den a těší se na shledanou. Bohužel občas je ze složení a způsobu servírování snídaně spíše slyšet sbohem, navždy. Bidfood nedávno představil již druhý katalog Den začíná snídaní..., s kterým lze snídani vždycky o kousíček vylepšit.
Řeznictví a uzenářství U Dolejších v Davli se zabývá zpracováním masa a masných výrobků již od roku 1901. V seriálu Uzeniny z regionů se představuje již pátá rodinná firma, jejíž uzeniny Bidfood distribuuje po celé ČR. V sortimentu uzenin naleznete davelských výrobků nejvíce – šest desítek.
Oblíbenost původních výrobků od regionálních řezníků a uzenářů roste. I proto s nimi velkoobchod potravin Bidfood rozvíjí v posledních letech spolupráci. Přibližme si rodinnou společnost Beskydské uzeniny Chodura s téměř stoletou tradicí.