Téma # rauty

Původní francouzská receptura, extra kvalitní výkrmová játra a slovenská řemeslná výroba. Milovníci Francie a jejích delikates ocení autentickou chuť foie gras Cancanero. Jemná paštika s Armagnacem či celé kousky kachních jater nesmí chybět při žádné slavnostní příležitosti.
První podzimní workshop Nové nápady na catering voněl od začátku až do konce masem! Aby také ne, když ho vedli šéf výroby Gurmetu Milan Urban a šéfkuchař Marek Svoboda, který je ambasadorem U.S.Beef. Společně dělali klobásy, maso a nechybělo ani představení nových technologií.
Mít v záloze vynikající hotovou polévku, kterou stačí jen ohřát, se hodí kdykoliv. Někdo miluje polévku k snídani, jiný ji nikdy nevynechá v poledne. Řada polévek Perfect Chefs v praktickém balení rozšiřuje nabídku chlazených polévek Bidfoodu.
Přání zákazníků byla vyslyšena a další kurz v Bidfood Gastrostudiu měl téma Moderní raut. Jeho lektorem byl Tomáš Kněž, Executive Chef z O₂ Areny a O₂ Universa, který se svým týmem chystá běžně občerstvení pro 3000 lidí! „Důležité je dobré plánování a kreativita,“ říká.
Již deset druhů šunek vyrábí Bidfood v Dýšině u Plzně. Prvních sedm nejoblíbenějších uzenin se dočkalo také plátkované varianty. Na výběr jsou šunky vepřové i kuřecí, kulaté i hranatá, šunky nejvyšší jakosti, výběrové i standardní. Nový stroj nakrájí a vyskládá 20 kg šunky za 1 minutu a 40 vteřin.
Za cizojazyčnými značkami dortů Sweet Delight, CrossCafe a L'Chefs se skrývají čeští cukráři, kteří se svými zmrazenými dorty dobývají svět. Dokonalé technologie zmrazování umožňují nejen export do Francie či Mexika, ale také možnost udělat si v jakémkoli provozu zásobu dezertů, které se mohou rozmrazovat podle aktuálního odbytu.
Charakteristické chutě sýrů vyniknou za tepla výrazněji než za studena. Grilované sýry se díky jednoduché přípravě a servírování – třeba jen s brusinkovou omáčkou – hodí pro stánky s občerstvením nebo kantýny. Ze sýrů z grilu nebo tálu však zkušený šéfkuchař může sestavit také velmi rafinované večerní menu.
Chcete se stát v očích hostů mistrem cukrářem a cukr v kuchyni je váš nepřítel? Jestli ano, dort nebo koláč rozbalte a nechte rozmrazit 8 až 12 hodin v chladničce. Servírovat můžete třeba věhlasný Schwarzwaldský dort Pfalzgraf dovezený přímo z Černého lesa.
Vůně pečících se malých plundrových mřížek Bagetier přiláká nové zákazníky, hosty k snídani či děti do jídelny. Zlatavé mini pečivo vydrží díky bohaté pudinkové náplni vláčné až do druhého dne po dopečení. Z opavské výroby míří k zákazníkům již čtyři kombinace příchutí.