Delikátní foie gras Cancanero
Původní francouzská receptura, extra kvalitní výkrmová játra a slovenská řemeslná výroba. Milovníci Francie a jejích delikates ocení autentickou chuť foie gras Cancanero. Jemná paštika s Armagnacem či celé kousky kachních jater nesmí chybět při žádné slavnostní příležitosti.
Foie gras (čteme foa gra) v překladu z francouzštiny znamená tučná játra. Už v době antiky se kachny (a husy) vykrmovaly tak, aby měly velká tučná játra. Ovšem až Francouzi v novověku dovedli pokrmy z této delikatesy na samý gastronomický vrchol a dali světu pojem "foie gras".
Receptury a technologické postupy pro pochoutky Cancanero zaváděli na Slovensku francouzští odborníci z města Auch, centra chovu drůbeže a kolébky současné podoby foie gras. Pomalé vaření garantuje zachování všech senzorických vlastností typických pro tuto pochoutku. Foie gras Cancanero se obejdou bez chemie a konzervantů. Jsou přirozeně bez alergenů.
Velmi důležitý je samozřejmě i výběr suroviny. Využívají se játra kachen plemene mulard, křížence kachny pižmové a pekingské. Extra kvalitní výkrmová játra pro výrobky foie gras Cancanero se nakupují přímo od chovatelů kachen. Játra se zpracovávají, dochucují a plní do typických sklenic ručně.
Aktuální sortiment naleznete na mujBidfood.cz pod značkou:
Výrobky foie gras Cancanero distribuuje v ČR výhradně Bidfood. Foie gras entier jsou celé kousky jater mulard, ve foie gras blok zpracovány v podobě jemné paštiky. Oba typy výrobků jsou delikátně kořeněné a ovoněné Armagnacem.
Jako polokonzervy se skladují při teplotě 0 až 4 °C. Před podáváním se nechávají 15 minut temperovat při pokojové teplotě. Servírují se s topinkami, zavařeninou a polosladkým nebo sladkým vínem tokajského typu. Skvělá je fíková marmeláda nebo sladké cibulové čatní.
Jednoporcové skleničky foie gras blok lze opatřit logem restaurace či hotelu, s čímž pomůže obchodní zástupce Bidfood.