Nová balírna čerstvých ryb se otevírá
21. 6. 2022

Nová balírna čerstvých ryb se otevírá

21. června 2022 se v Kralupech nad Vltavou slavnostně otevírá největší a nejmodernější balírna ryb ve střední Evropě. Právě zde bude Bidfood zpracovávat ty nejlepší mořské i sladkovodní ryby a mořské speciality.

Bidfood Kralupy je největší zpracovatel čerstvých chlazených a hluboce zmrazených ryb a mořských plodů v Česku. Původní balírnu čerstvých ryb 19. listopadu 2020 zcela zničil požár. Škoda na objektu z roku 2004 dosáhla 230 milionů a budova musela být stržena.

Již za rekordních 21 dnů se podařilo obnovit výrobu v náhradních prostorách a distribuci čerstvých ryb alespoň s omezeným sortimentem. V únoru 2021 chyběli v nabídce už jen živí humři.

 

 

Mezitím se již rozeběhly přípravy stavby nové moderní budovy. Stavět se začalo v květnu 2021. Výroba zde bude zahájena v červenci 2022. Provoz s plochou 2 500 m² je o 1 000 m² větší než ten původní. Prostory umožní navýšit výrobu až o 50 %, přičemž jsou úspornější.

Při výstavbě jsme kladli důraz na ekologičnost a bezpečnost objektu. Je zde led osvícení, samozhasínání a nejmodernější protipožární systém. Zároveň jsme investovali do větší automatizace výroby a nejmodernějších strojů.

Predrag Bilič | ředitel společnosti Bidfood Kralupy

Investice do budovy včetně technologií a strojů se vyšplhala na 400 milionů Kč. V objektu nechybí nové šatny, sociální zázemí pro zaměstnance, sklad obalů či prostory údržby.

Nová zpracovna čerstvých ryb má kapacitu 300 tun ryb měsíčně. Sortiment zahrnuje 40 druhů sladkovodních a mořských ryb. 90 % z nich pochází ze zahraničí, 10 % z Česka. Prodejnosti dominuje losos, ale stále častěji se na jídelníčku restaurací a domácností objevují i další ryby. K nim patří pstruh duhový, candát, tuňák, treska tmavá či obecná, pražma královská a mořský vlk.

Novinky od požáru po otevření nové zpracovny čerstvých ryb:

pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí