Téma # ryby

21. června 2022 se v Kralupech nad Vltavou slavnostně otevírá největší a nejmodernější balírna ryb ve střední Evropě. Právě zde bude Bidfood zpracovávat ty nejlepší mořské i sladkovodní ryby a mořské speciality.
Víte, co znamená seafrozen nebo MSC? Víte, z jakých ryb se filé vyrábí, jak se ryby loví a zpracovávají? Podívejte se na video z továrny na moři. Přesvědčte se, že nejprodávanější porce filé v Česku obsahují 100 % rybího masa bez chemie.
Halibut atlantický patří k nejchutnějším rybám. V kuchyni hotelu Savoy ve Špindlerově Mlýně si oblíbili jeho pevné, přiměřeně tučné, bílé maso natolik, až si objednali extra úlovek. Z hlubin Norského moře jim tak Fresh Fish Service dovezl jedince se 115 kg.
Nemleté rybí prsty z aljašské tresky se vrací. S nimi přichází do obchodů filety z tresky obalené v nejrůznějších křupavých panádách, třeba preclíkové strouhance nebo bramborovém těstíčku. Samozřejmostí je rychlá příprava i MSC certifikace.
V dočasných prostorách kralupské zpracovny čerstvých ryb se postupně rozeběhly tři nové stroje za téměř 12 milionů Kč. Vykosťovací stroj, krájecí kalibrovací zařízení a balicí linka velmi ulehčily zpracování ryb. S novými možnostmi balení přišel i nový design maloobchodních obalů Nowaco.
Zpracovna čerstvých ryb v Kralupech obnovila provoz po listopadovém požáru za neuvěřitelných 21 dní v dočasných prostorách. Během února se sortiment čerstvých ryb a plodů moře téměř plně obnovil. Děkujeme!
Prvním a zatím jediným pangasiem bez „éček“ je novinka: Pangas filety bez kůže ASC Nowaco. 100% rybí maso bez přidané vody a konzervačních látek má ASC certifikaci, jenž zaručuje šetrnost a odpovědnost při chovu ryb.
První letošní zajímavá dodávka celého tuňáka modroploutvého zamířila do restaurace Yamato. Tuňák vážil pěkných 47 kg. Fresh Fish Service je stále připraven splnit přání svým zákazníkům, zajistit kvalitní péči a servis.