Téma # ryby

Dobře vyzrálé maso je křehké, šťavnaté a bohaté na živiny. Má jich dokonce víc než maso čerstvé. „Jenže zrání je složitá disciplína a musíte během něho hlídat celou řadu věcí. Pozor si musíte dát i na bakterie,“ říká Andrea Serraino, odborník na potraviny živočišného původu.
Nezaměnitelné obaly s novým logem Nowaco získávají postupně také ryby a rybí filety. V mrazicích pultech prodejen upoutají pozornost na první pohled. Fotografie pokrmů na obalech a recepty na sociálních sítích a stránkách Nowaco inspirují k novým kulinářským objevům.
Skvělé stařené maso u nás dokáže připravit jen pár lidí. Jak na to, předvedli v Gastrostudiu experti ze společnosti Stagionello v čele se Shonem Cuomem, synem tvůrce jedné z nejpropracovanějších metod zrání na světě. Českou premiéru mělo na seminářích zařízení na zrání ryb.
Ombrina má pevné šťavnaté maso s velmi jemným aroma. Chuťově se podobá známějšímu mořskému vlkovi nebo pražmě královské. Znalci však ombrinu hodnotí jako nejchutnější z těchto středomořských ryb. Novinkou v sortimentu jsou filety, které vyniknou na denním i večerním menu. Díky příznivé ceně a 100% absenci kostí se hodí i do jídelen.
Maso z lososa pozná každý, ale málokdo ví, že na talířích se objevují různé druhy lososů – norský, kisuč, sockeye nebo keta. Někteří jsou z farem, jiní žijí divoce. Losos obecný má velmi tučné maso, ale losos gorbuša má tuku až 6x méně. A kdo ví, jak losos najde cestu zpět z moře do rodné vnitrozemské bystřiny?
Nová zpracovna čerstvých ryb je plně připravena na sezónu. Lososi a další druhy ryb se filetují a porcují. Z trojice balicích linek vyjíždí různá maloobchodní balení na přání zákazníků. Humři v akváriích se příliš nezabydlují a míří do restaurací spolu s dodávkami celých ryb v šupinkovém ledu.
21. června 2022 se v Kralupech nad Vltavou slavnostně otevírá největší a nejmodernější balírna ryb ve střední Evropě. Právě zde bude Bidfood zpracovávat ty nejlepší mořské i sladkovodní ryby a mořské speciality.
Víte, co znamená seafrozen nebo MSC? Víte, z jakých ryb se filé vyrábí, jak se ryby loví a zpracovávají? Podívejte se na video z továrny na moři. Přesvědčte se, že nejprodávanější porce filé v Česku obsahují 100 % rybího masa bez chemie.