Vynikající uzený norský losos

Losos uzený plátkovaný Nowaco | 191910
Bidfood představuje novinku – Losos uzený plátkovaný Nowaco. Čerstvé norské lososy dováží Bidfood do Kralup nad Vltavou, kde se ryby filetují. Perfektně opracované filety vyudí partnerská společnost tradičním postupem. Ze skvělé suroviny tak při dokonalém zpracování vznikají výjimečné výrobky top kvality.

Filetování lososů | Trim C – Trim D

Dovoz lososů a filetování

Bidfood dováží z Norska několikrát týdně čerstvé lososy obecné (salmo salar) superior kvality. Celé ryby se v kralupském závodě filetují do stupně opracování Trim D (konkurence používá k uzení filety v horším opracování Trim C). Hotové filety putují k pražské partnerské společnosti, která má s uzením lososů více než dvacetiletou zkušenost.

Marinování a vyuzení filet

Marinování lososů | Strojní injektáž – Tradiční ručníMarinování se provádí ručně ve směsi soli a cukru (jiní výrobci místo této tradiční metody provádí strojní injektáž 25% solným roztokem přímo do filetů). Marinované filety se nechají uležet. Následuje omytí a osušení. Po vyuzení na štěpcích z kvalitního bukového dřeva se filety nechají pomalu chladit.

Dokončení výrobků Nowaco

Po vyuzení se z filetů odstraňuje kůže:

  • maso pro balení 150 g a 500 g se dále dočišťuje do stupně opracování Deep skinned, tzn. filety bez kůže i hnědé části masa (obvyklý stupeň bývá Skin-off, tj. bez kůže); a plátkuje se
  • maso pro variantu plátků z celého filetu o hmotnosti cca 1300 g zůstává Skin-off; naplátkovaný filet se pokládá zpět na kůži, aby si zachoval intenzivnější chuť

Losos uzený plátkovaný Nowaco obsahuje pouze maso, sůl a cukr (žádné přidané konzervanty nebo barviva). Na závěr se výrobky vakuově balí.

Galerie: 
Losos uzený Nowaco | Filetování
Losos uzený Nowaco | Marinování
Losos uzený Nowaco | Chlazení
Losos uzený plátkovaný Nowaco | 191930 a 191945
Mohlo by vás zajímat
Vyrobeno podle české cechovní normy
Zpracování mořských ryb v kralupském Bidfoodu má tradici již přes 20 let. Bidfood vyrábí podle českých cechovních norem. V mrazicích pultech obchodů se tak objevují první dva výrobky Nowaco s novým logem "Vyrobeno podle české cechovní normy".
Nowaco | zelné saláty | design 2018
Zeleninové saláty Nowaco se těší stále větší oblibě. Bidfood je vyrábí v Opavě již dva roky. Letos maloobchodní balení mrkvového a zelných salátů získaly nový přitažlivější design. A co možná nevíte o zelném salátu s červenou řepou?