Bidfood Kralupy: Zmrazené ryby

Zpracovnu zmrazených ryb vybudoval Bidfood v Kralupech nad Vltavou prakticky od nuly. V lednu 1998 zde zahájila provoz první malá balírna ryb. Současným moderním výrobním provozem prochází 5 000 tun zmrazených ryb ročně. To představuje na 230 kamionů, které by vytvořily přes 4 km dlouhou kolonu.

65% objemu suroviny zaujímají zmrazené bloky štikozubce tichooceánského (merluccius productus) z USA. Ryby se zpracovávají a filety zmrazují do velkých bloků přímo na moři v moderních rybářských lodích, protože štikozubec se loví pouze 14 dní v roce. Bidfood má tuto surovinu jako jediný v ČR. V Kralupech se zmrazené bloky rozřezávají na známé porce filé Nowaco.

Dále se zde přebalují IQF (induvudually quick frozen = jednotlivě rychle zmrazeno) filety a další suroviny z velkých balení na maloobchodní. Kombinační váha kusy suroviny seskupuje tak, aby výsledná jednotlivá balení měla požadovanou hmotnost s minimální odchylkou.

Kontakt Bidfood Kralupy s.r.o.

Další informace o značce Nowaco

Zmrazené ryby je možné objednat na portálu mujBidfood.cz v kategorii Ryby a speciality
Galerie: 
Mohlo by vás zajímat
Vyrobeno podle české cechovní normy
Zpracování mořských ryb v kralupském Bidfoodu má tradici již přes 20 let. Bidfood vyrábí podle českých cechovních norem. V mrazicích pultech obchodů se tak objevují první dva výrobky Nowaco s novým logem "Vyrobeno podle české cechovní normy".
Bidfood Kralupy | zpracovna zmrazených ryb
V Kralupech byla letos dostavěna a otevřena zpracovna zmrazených ryb. V říjnu se tu rozeběhla také nová výkonná linka, která rozřezává rybí bloky. Z nich vzniká populární rybí filé Nowaco. Kralupský Bidfood patří v tomto segmentu výroby k absolutní špičce ve střední Evropě.