Čerstvá ryba týdne: Tuňák žlutoploutvý
4. 11. 2016

Čerstvá ryba týdne: Tuňák žlutoploutvý

Z Indie o víkendu přiletí tuňák žlutoploutvý za mimořádnou cenu. Nepropásněte jedinečnou nabídku a objednejte si filety sashimi (AA kvalita) hned na pondělí 7. listopadu, nejpozději na pondělí 14. listopadu. Potom filety v nabídce zůstanou, ale opět za vyšší cenu.

Projekt Čerstvá ryba týdne

Bidfood přichází s projektem, který umožní pružně reagovat na aktuální nabídku, sezónnost či ojediněle příznivou nákupní cenu některých druhů čerstvých ryb. Dle nabídky potom ryby nakoupí na sklad a nabídne je v této nepravidelné týdenní akci.

Tuňák žlutoploutvý

Tuňák žlutoploutvý (Thunnus albacares, anglicky Yellowfin Tuna) je menším příbuzným tuňáka obecného (Thunnus thynnus, anglicky Bluefin Tuna). Největším chyceným žlutoploutvým tuňákem byl kus o váze 206 kg ve vodách okolo San Diega (jihozápadní pobřeží USA). Pro komerční účely se však loví ryby o váze 30 až 60 kg.

Bidfood prodává tuňáka pouze s označením Tuna for life. To znamená, že spolupracující rybáři respektují lovné kvóty daných oblastí a chytají tuňáka pouze na šňůru a háček. Díky tomu eliminují lov jiných druhů ryb, které by se zapletly do rybářských sítí.

45. týden s tuňákem sashimi

Zákazníci Bidfoodu si mohou na 7. až 14. listopadu objednat požadovanou hmotnost (po 1 kg) čerstvých filet z tuňáka žlutoploutvého sashimi za vynikající cenu. Celé filety mají hmotnost 2 až 4 kg.

Tuňáci pocházejí z vod Indického oceánu (FAO 51). Rybáři se vrací se svým úlovkem do jihoindického města Nagercoil, kde se tuňáci také zpracují. Vakuově balené filety pak letí do Evropy.

Objednávejte u svého obchodního zástupce, přes zákaznické centrum nebo portál mujBidfood.cz:
191306 Tuňák žlutoploutvý AA sashimi filet bez kůže vakuum 2–3 kg dle váhy

Filety z tuňáka se označují třemi stupni kvality:

  • A – regular: méně výrazná barva, trochu měkčí svalovina, přesto velmi dobře použitelný na steakovou úpravu
  • AA – sashimi: výraznější barva, pevnější struktura svaloviny, vhodné na steakovou úpravu, ale také již vhodný na sashimi, sushi, tataki, tedy i na syrovou úpravu
  • AAA – super sashimi: nejvyšší kvalita, která se dostane do Evropy, pevná svalovina a jasná rudá barva masa
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí