Jan Heřmánek

Jan Heřmánek

Konzultant pro gastronomii

Vzdělání:

  • Střední hotelová škola Pelhřimov (1988-1992)

Kurzy a stáže:

  • Certifikáty - moderní gastronomie, ryby, zvěřina, zelenina, steaková masa, sestavování JL, ekonomika provozu
  • Pokladní systém Septim 2.1  - 3.1
  • Úprava ve vakuu, tempura, nízkoteplotní vaření
  • Systém kritických bodů H.A.C.C.P.
  • zahraniční stáže (Německo, Rakousko)

Dosavadní praxe v oboru:

  • 2006- dosud Externí gastronomický konzultant (OSVČ) pro F&B concepts – Potrefená Husa -  a šéfkuchař restaurace Na Rychtě – Ústí nad Labem
  • 2003-2006 Externí gastronomický konzultant pro Značkové restaurace Pivovaru Staropramen – Potrefená Husa
  • 2003-2003 Restaurace Potrefená Husa - Bílkova, Praha 1
  • 1998-2003 Restaurace Doma, Ústí nad Labem
  • 1996-1998 Mini Hotel Na Konci, Ústí nad Labem
  • 1994-1996 Hotel Wűrzburg / SRN
  • 1993-1994 Hotel Petrova Bouda, Špindlerův Mlýn
  • 1993-1993 Parkhotel Nová Rabyně
  • 1992-1993 Hotel Harmony, Špindlerův Mlýn

Jiné pracovní zkušenosti:

  • Držitel bronzové medaile M.D. Rettigové od AKC
  • Poradenská gastronomická činnost
  • Certifikovaný komisař AKC
  • Lektor gastronomických seminářů při AKC Severní Čechy
  • Lektor gastronomických seminářů firmy Bidfood, Farm Frites
  • Člen soutěžního gastro teamu Bidfood – účast na kuchařských olympiádách a mezinárodních soutěžích
  • Znalost pokladního systému – Septim 3.1.
  • Učňovské minimum – práce s učni

Významné projekty a aktivity:

  • Šéfkuchař Pivovar a hotel na Rychtě – Ústí nad Labem
  • Více jak 12 let aktivní práce v konceptu Potrefená Husa
  • Pořádání seminářů pro šéfkuchaře restaurací Potrefená Husa
  • Publikace v gastronomických časopisech
  • Publikace kuchařských knih

Zaměření poradenské a lektorské činnosti / specializace v oboru:

  • Otevírání nových gastro provozů (OSVČ)
  • Pravidelné kontroly dodržování nastavených standardů
  • Lektorství v oblasti gastronomie – efektivita provozu
  • Ekonomické audity – využití kapacit / vynaložené náklady
  • Příprava cateringů