Lukáš Uher

Předseda SvČ pobočky AKC ČR, poradce v oboru gastronomie a šéfkuchař hotelu Větruše, Ústí nad Labem

Vzdělání:

  • Obor Kuchař – Číšník, ISŠ Ruská 147,Děčín 4, rok ukončení 1994
  • Instruktor praktického vyučování , Institut Obchodu a vzdělávání, rok ukončení 2002


Dosavadní praxe v oboru:

  • 12/2012-doposud Šéfkuchař Hotelu a Restaurantu Větruše, Fibichova 392/25, Ústí nad Labem
  • 02/2012-doposud Předseda AKC ČR Severočeská pobočka
  • 01/2012-doposud Kuchař společnosti Bidfood
  • 02/2010-doposud InterGast a.s. Gastronomický specialista/InterGast Skilled Area Manager
  • 02/2009-02/2010 Grand Restaurant, Ústí nad Labem Šéfkuchař
  • 02/2008-02/2009 Husa Group s.r.o., Potrefená Husa, Platnéřská, Praha 1, Chef de Cuisine, manager. Šéfkuchař 
  • 10/2006-01/2008 F&B Concepts s.r.o., Praha konzultant pro gastronomii - Chef de cuisine
  • 09/2005-09/2006 Pivovary Staropramen a.s, Praha, Oddělení značkových restaurací, konzultant pro gastronomii - Chef de cuisine
  • 05/2004-06/2005 KVM Group s.r.o., Praha "Potrefená husa ",Praha 1, Bílkova 5, šéfkuchař
  • 11/2003-04/2004 Kampa Park s.r.o., Praha Restaurace Coda, Tržiště 9, Souse chef teplá kuchyně
  • 03/2002-10/2003 Straka 82, Plzeň Hotel Churáňov, Zadov 13, Stachy, šéfkuchař hotelu
  • 12/2000-02/2002 Marek Dvořák, Děčín Hotel Churáňov, Zadov 13, Stachy, šéfkuchař hotelu
  • 08/1999-11/2000 Eko 98 s.r.o., Ústí nad Labem Restaurace Doma, vedoucí směny, Práce na banketové kuchyni, příprava bufetů a cateringů.
  • 11/1998-04/1999 ABM TOUR s.r.o.Špindlerův Mlýn Petrovy Boudy, kuchař
  • 11/1995-10/1998 Déčko s.r.o. Děčín, Rychlé občerstvení a pultový prodej, Provozovatel a zároveň kuchař
  • 03/1995-10/1995 David Košnar, OVO Bar Děčín, pizza


Další speciální znalosti, dovednosti a schopnosti:

  • Komunikativnost a zkušenost s vedením týmu, absolvování gastronomických seminářů, příprava cateringů.


Ocenění:

  • Lektor gastronomických seminářů firmy Bidfood, Intergast, Farm Frites
  • Lektor gastronomických seminářů při AKC Severní Čechy
  • Absolvent Kulinářské akademie, obor kuchař a cukrář
  • Certifikovaný komisař AKC ČR
  • Držitel bronzové medaile Magdaleny Dobromily Rettigové
  • 2014 Salon Culinaire Luxembourg – bronzová medaile (Gastro Team Bidfood)
  • 2013 Salon Culinaire Basilej – bronzová medaile (Gastro Team Bidfood)
  • 2012 Erfurt Německo – bronzová medaile (Gastro Team Bidfood)
  • 2010 Hoga Německo – zlatá medaile (Gastro Team Bidfood)
  • 2008 IKA – Olympiade der Kőche – bronzová medaile (Gastro Team Bidfood)
  • Gastro Hradec – stříbrná medaile, bronzová medaile


Odbornost:

  • Česká kuchyně
  • Francouzská kuchyně
  • Moderní gastronomie a technologie
  • Lektor kurzů v Gastrostudiu Bidfood
  • Supervizor gastronomických provozů