Marek Svoboda – vedoucí Gastrostudia

Marek Svoboda

Executive Chef společnosti Bidfood, akreditovaný komisař WACS a lektor Kulinářské Akademie EU.

Vzdělání :

  • 2003-2004 Střední odborné učiliště potravinářské, Jeseník, Učební obor : kuchař/číšník
  • 1993-1997 Universita J.E. Purkyně, Fakulta životního prostředí - Diplom a titul Bc. v oboru management a chemie
  • 1990-1992 Střední lesnická škola, Šluknov, maturita
  • 1987-1990 Střední lesnické učiliště, Křivoklát-Písky

Studijní pobyty :

  • 2008 Itálie, Ristorante La Dama di Cuori, Carraie (kuchyně kraje Romagna) a Hotel Roma 4*, Ricione
  • 2007 Itálie, Cesenatico – Scuola Regionale di Restorazione della Romagna (kurz italské kuchyně)
  • 2005 Itálie, Bologna – Ristorante Il Sole (1* Michelin)
  • 2004 Kurz „Studená kuchyně“ – Vladimír Picka (EU certifikát)
  • 1999 Belgie, Iper - nákup a zpracování mořských ryb a seafood
  • 1998 Francie, Concarneau - studijní cesta – nákup a zpracování mořských ryb a seafood

Zaměstnání:

  • 2009-současnost Nowaco Czech Republic, s.r.o., Kralupy nad Vltavou - Vedoucí Gastro studia a Gastro Teamu
  • 2001-2008 Nowaco Czech Republic, s.r.o., Kralupy nad Vltavou - Šéfkuchař a Food service manager
  • 2000-2001 Nowaco Czech Republic, s.r.o., Kralupy nad Vltavou - Oddělení pro klíčové gastronomické zákazníky (HORECA sektor – Sodexho, Eurest, GTH)
  • 1997-2000 Nowaco Czech Republic, s.r.o., Kralupy nad Vltavou - Obchodní oddělení.
  • Nákup a prodej čerstvých mořských ryb, péče o zákazníky, příprava nových výrobků. Prezentační akce pro zákazníky.
  • 1995-1997 Okresní úřad Ústí nad Labem, Referát životního prostředí
  • 1991-1995 Electrolux-Husqvarna, Křivoklát - Technik a obchodník
  • 1990-1991 Středočeské státní lesy Benešov,Lesní závod Dobříš - Lesník

Profesní praxe:

  • 2009-současnost Akreditovaný komisař Světové asociace kuchařů (WACS).  Komisař na tuzemských a mezinárodních soutěží.
  • 2008 Lektor kuchařských kurzů : Sushi,sashimi a Tempera; Asijská kuchyně a WOK ; Středomořská kuchyně.
  • Lektor seminářů v rámci soutěže Kuchař roku 2007-2008.
  • Člen mezinárodní hodnotitelské komise – Bocuse d´Or,Europe 2008
  • IKA – Mezinárodní kuchařská olympiáda, Erfurt (bronzová medaile)
  • 2007 Soutěž „Gastro Vavřinec“ (stříbrná medaile)
  • 2007-současnost Italská a Středomořská kuchyně – certifikovaný lektor EU (The European Social Programmes-Gastro workers education)
  • 2005-současnost Člen představenstva Asociace kuchařů a cukrářů ČR
  • 2003-2009 Lektor Kulinářské akademie při EU
  • Externí učitel Jihočeské univerzity, České Budějovice
  • Lektor gastronomických kurzů ( VUT Brno, Nemocnice „Na Homolce“,Praha
  • Host populárních pořadů v televizi a rozhlase ( TV Prima, ČT1, ČRo2,TV Markíza)
  • 1993-1995 Pomocná vědecká síla na Univerzitě J.E.Purkyně, Ústí nad Labem
  • 1994-1996 Ředitel Nadace „Křivoklátsko“
  • 1994 Kurz Strategického plánování a managementu (Univerzita v Minnesotě, USA, v rámci Enviromental Training Project for Central and Eastern Europe)