Radek Kotlán

Radek Kotlán

Držitel stříbrné medaile M.D. Retigové, spoluautor kuchařek „The culinary world of Vienna international hotels & resorts“, člen Asociace kuchařů a cukrářů

Vzdělání:

  • SOU + Středoškolské vzdělání ukončené maturitou r. 1999

Kurzy a stáže:

  • Hotel Loipersdorf – Rakousko 2009 
  • Restaurace Stüffel – SRN 2014
  • Italská kuchyně - Rimini Itálie
  • Interaktivní kurz sushi
  • Moderní úprava ryb
  • Úprava drůbeže
  • Molekulární kuchyně
  • HACCP, ISO audit

Pracovní kariéra:

  • 2012 –          Grand hotel Pupp*****  Karlovy Vary - šéfkuchař
  • 2011 – 2012 Restaurace La Strada Karlovy Vary – majitel a šéfkuchař
  • 2006  - 2011 Hotel Dvořák**** Karlovy Vary – šéfkuchař
  • 2005 – 2006 Hotel International**** Brno - zástupce šéfkuchaře
  • 2005  - 2005 Humboldt**** Karlovy. Vary – šéfkuchař
  • 2003 – 2005 Hotel Dvořák**** Karl. Vary - zástupce šéfkuchaře
  • 1997 – 2003 Hotel Atlantis *** Brno – kuchař, zástupce šéfkuchaře
  • 1996 - 1997 Grand hotelu**** Brno – kuchař

Poradenské a lektorské činnosti / specializace v oboru:

  • Vinařská kuchyně Jižní Moravy a Dolního Rakouska 
  • Studená  a teplá kuchyně
  • Wellness kuchyně  - stravování v lázeňství

Významné projekty a aktivity (soutěže):

  • 2014 Salon Culinaire Luxembourg – bronzová medaile
  • 2013 Salon Culinaire Basilej – bronzová medaile
  • 2012 Erfurt Německo – bronzová medaile
  • 2012 Regionální kolo ve filetování lososa – 3.místo
  • 2011 Mistrovství ČR ve filetování lososa – 2. Místo
  • 2010 Hoga Německo – zlatá medaile (team)
  • 2010 Mistrovství ČR ve filetování lososa – 3. Místo
  • 2009 Gastro Vavřinec – zlatá medaile (teplá kuchyně)
  • 2009 Gastro Hradec – bronzová medaile
  • 2008 Gastro Vavřinec – bronzová medaile (teplá kuchyně)
  • 2008 Moravský kuchař – zlatá medaile, titul Moravský kuchař
  • 2007 Kuchař roku – diplom za účast v semifinále
  • 2007 Gastro Vavřinec – zlatá medaile (teplá kuchyně)
  • 2006 Gastro Vavřinec – zlatá medaile (teplá kuchyň)- absolutní vítěz
  • 2006 Gastro Vavřinec – zlatá medaile (studená kuchyně)
  • 2006 Moravský kuchař – zlatá medaile, titul Moravský kuchař
  • 2006 Gastro Hradec – stříbrná medaile
  • 2006 Gastro Hradec – zlatá medaile
  • Držitel stříbrné medaile M. D. Retigové 
  • Spoluautor kuchařek "The culinary world of Vienna international hotels & resorts" 
  • Člen Gastro Teamu Bidfood a člen Asociace kuchařů a cukrářů