Bidfood Kralupy: Čerstvé ryby

Balírna ryb, kterou Bidfood otevřel v Kralupech nad Vltavou v lednu 1998, se již o rok později významně rozšířila o produkci čerstvých ryb. Mimo jiné započalo ruční filetování lososů a vybudovaly se vivária na humry. V současnosti provoz zpracuje 1 500 tun ryb ročně. Tolik ryb by zaplnilo 70 kamionů, jejichž kolona by byla delší než 1 km.

Kontakt / Contact Bidfood Kralupy s.r.o.

Další informace o značce Nowaco

Chlazené ryby je možné objednat na portálu mujBidfood.cz v kategorii Ryby a speciality
nebo si je vybrat z distribučního auta přímo před Vaší provozovnou díky službě Fresh Fish Service

Od zahájení výroby proběhlo několik modernizací a rozšíření. V roce 2008 se začalo pro maloobchod balit do tzv. skinu (tácek s vakuovanou rybou, filetem či mořskými plody pod průhlednou fólií). Po 7 letech byla technologie balení nahrazena výkonější. Výrobky jsou známé pod značkou Nowaco.

Ze 700 položek čerstvých ryb tvoří 80% objemu losos. V roce 2015 se přešlo z ručního filetování lososa na strojní s důrazem na zachování mimořádně vysoké kvality filet. Zároveň byl zakoupen kalibrovací stroj k řezání filet na porce o stejné hmotnosti.

Fotografie: 
Mohlo by vás zajímat
Bidfood Kralupy | linka na výrobu mletých mas
Průběžné investice do výrobních linek umožňují zvyšovat kvalitu a kapacitu i urychlit výrobní proces. Nové stroje splňují nejnáročnější parametry také z hygienického hlediska. V posledních týdnech byly do plného provozu uvedeny v Kralupech hned dva velmi drahé stroje.