Šlehačková láhev: experimenty pod tlakem

iSi šlehačková láhev | Okurkovo-jogurtová espuma
Pikantní nebo sladké, teplé nebo studené? Šlehačky, krémy, polévky, omáčky nebo infuze. Španělský šéfkuchař Ferrán Adriá v 90. letech použil šlehačkovou láhev iSi k vytvoření espuma techniky a způsobil tím revoluci v moderní kuchyni. Experimentujte i Vy.


Šlehačka...

... je ve srovnání se sprejovou šlehačkou výrazně kvalitnější.

iSi šlehačková láhev | Jalapeño Tequila

Espuma [es‘puma]...

... je lehká pěna vyrobená ve šlehačkové láhvi pomocí N2O. Základní surovinu tvoří pyré, coulis, krém, extrakt, šťáva nebo vývar. Tvar udržuje želatina, bílek nebo tuk a u teplých espumas i škrob. Konzistenci určuje vedle podílu pojiva také doba chlazení.

Objev espumy přinesl inspiraci a podpořil kreativitu šéfkuchařů po celém světě. Espumas se uplatňují jako nápoje, chuťovky, polévky, omáčky, přílohy, krémy, dezerty či těsta.

Rapid Infusion...

... je novinkou firmy iSi. Jde o rychlé vyluhování pod tlakem ve šlehačkové láhvi. Výroba vlastních ochucených octů, olejů, sirupů nebo alkoholických nápojů zabere jen pár desítek minut.

Užitečné tipy a triky, recepty a využití produktů iSi naleznete níže v přiloženém souboru PDF Recepty iSi

Špičkových výsledků dosáhnete s láhvemi a bombičkami iSi

iSi šlehačková láhev Gourmet Whip

Výhody šlehačkových láhví iSi

Příprava pokrmů v láhvích iSi Gourmet Whip, iSi Thermo Whip nebo iSi Thermo XPress Whip umožňuje použití menšího množství šlehačky nebo vajec, případně jejich úplné vynechání. Díky tomu si základní suroviny zachovávají podstatně silnější přirozené aroma, nezkreslenou chuť i cenné látky, například vitamíny.

Použitá technologie zaručuje vysokou efektivitu – pětinásobný objem našlehané hmoty. Výsledkem je lehká a inovativní kuchyně.

Přípravou pokrmů v předstihu lze dosáhnout úspory času. Uzavřený systém jmenovaných láhví iSi uchovává obsah čerstvý a kvalita pokrmu se nemění. Lze jej podávat "à la minute" či po několika dnech.

Spolehlivé šlehačkové bombičky iSi

Jednorázové bombičky pro šlehačkové láhve jsou plněny čerstvým přírodním N2O. Oxid dusný neboli rajský plyn zachovává pokrm, na rozdíl od stabilizátorů a konzervantů, bez nežádoucích příchutí a pachů. Pozor na záměnu se sifonovými bombičkami s CO2(oxid uhličitý).

iSi šlehačková láhev | Bylinková polévka

iSi garantuje 100% plnost, protože každou bombičku elektronicky váží a testuje těsnost. Díky tomu lze ušetřit zbytečně vynaložené náklady za nekvalitní bombičky.

Bombičky se vyrábí z oceli nejvyšší kvality, na povrchovou úpravu se nepoužívají těžké kovy jako je zinek nebo chrom. Jsou šetrné k životnímu prostředí, protože se mohou ze 100% recyklovat a papírový obal z 95%.

Společnost iSi

iSi vyrábí špičkové tlakové nádoby a bombičky k různému využití od kuchyní přes zdravotnictví po automobilový průmysl. První sifonovou láhev tato soukromá rakouská společnost vyrobila v roce 1865. Dnes je světovým lídrem a iSi technologie se používají ve více než 80 zemích.

Přiložené soubory: 
PřílohaVelikost
PDF icon Recepty iSi 20132.63 MB
Mohlo by vás zajímat
Hendi | smaltované nádobí
K osobitému interiéru restaurace patří originální nádobí. Půvab starých časů i moderní minimalistický design umí navodit bílé smaltované nádobí s elegantním modrým okrajem. Po letech úpadku zažívá smalt comeback.
Araven | polypropylenové gastro nádoby | 8324**
Skladovací a dávkovací nádoby Araven pomáhají s uspořádáním pracovní plochy, skladováním, řešením systému HACCP či odděleným skladováním alergenních potravin.