Téma # nádobí

Plasty zaplavují životní prostředí, proto se od 3. července 2021 nesmí uvádět na trh plastové výrobky na jedno použití, jako jsou talíře, příbory nebo brčka. U dalších jednorázových výrobků poroste tlak na snížení spotřeby a správné nakládání s odpadem. Kterého jednorázového nádobí se zákaz týká, jaké jsou k dispozici náhradní produkty a kam správně vyhazovat použité nádobí?
K osobitému interiéru restaurace patří originální nádobí. Půvab starých časů i moderní minimalistický design umí navodit bílé smaltované nádobí s elegantním modrým okrajem. Po letech úpadku zažívá smalt comeback.
Skladovací a dávkovací nádoby Araven pomáhají s uspořádáním pracovní plochy, skladováním, řešením systému HACCP či odděleným skladováním alergenních potravin.
Bidfoodu v sortimentu nádobí a kuchyňských potřeb přibývají pomůcky podporující systém HACCP. Ať jde o barevné nože, krájecí desky, skladovací nádoby nebo teploměry, pomohou minimalizovat možná zdravotní rizika v potravinářském provozu z pohledu mikrobiálního i chemického nebezpečí.
2. část článku představuje profesionální nože pro řezníky, ocílky a další příslušenství Dick. Vynikající mnohaleté zkušenosti s nimi mají ve výrobách Bidfood, konkrétně při zpracování masa Gurmet, zvěřiny Petron a při filetování lososů.
Pikantní nebo sladké, teplé nebo studené? Šlehačky, krémy, polévky, omáčky nebo infuze. Španělský šéfkuchař Ferrán Adriá v 90. letech použil šlehačkovou láhev iSi k vytvoření espuma techniky a způsobil tím revoluci v moderní kuchyni. Experimentujte i Vy.