Téma # mléčné výrobky

Zrající sýr s modrou ušlechtilou plísní uvnitř hmoty Gran Bavarese vyniká výrazným aromatem. Snadno dodá chuť nejrůznějším pokrmům. Jelikož jde o přírodní sýr, Gran Bavarese zraje a vyvíjí se i během distribuce k zákazníkům Bidfoodu.
Nejhustší jogurt na českém trhu dodává Bidfood pod vlastní značkou Meliko. Tento selský smetanový jogurt předčí svou hustotou řecké jogurty a zakysané smetany.
Smetanově bílá Mozzarella di Bufala Campana DOP se smí vyrábět pouze tradičním postupem na vybraném území jižní Itálie. Lahodná mozzarella z buvolího mléka je chuťově výraznější než běžně dostupná kravská, kterou neomezeně chrlí mlékárny po celém světě.
Pro svou lahodnou, sladce máslovou chuť se burrata často označuje jako královna mezi italskými mléčnými výrobky. Sýr burrata je tradiční italskou specialitou. Její název v italštině znamená máslová.
Grana Padano, Provolone a Parmigiano Reggiano jsou základem sýrařské výroby Latteria Soresina. Tato významná mlékárna si zakládá na udržení původních chutí sýrů. I proto zpracovává výhradně italské mléko.
Moderní mlékárna Biraghi se proslavila vlastním extra tvrdým sýrem Gran Biraghi, který má kvalitu sýru Grana Padano, ale nižší cenu. Vyrábí také vynikající gorgonzolu či ricottu, vše výhradně z italského mléka.
Parmazán i parmezán jsou české překlady pro Parmigiano Reggiano. Tento extra tvrdý sýr se vyrábí pouze v Itálii za velmi přísných podmínek, jejichž dodržování kontroluje k tomu určené konsorcium. Velmi dlouhou historii, striktní podmínky výroby a dohlížející konsorcium má i výroba sýru Grana Padano. Mezi další extra tvrdé sýry patří například Gran Biraghi nebo Gran Moravia, ale čím se liší a na co si dát pozor?
Co vzbudilo největší zájem návštěvníků na pražské zastávce Bidfood Expo 2017, největšího gastronomického veletrhu pro profesionály? Vedle show a diskuse šéfkuchařů v sestavě Domenico Pasculli, Zdeněk Pohlreich, Marek Raditsch a Emanuele Ridi to byla smršť informací a ochutnávek u 70 stánků.
Odborníci značky Debic mají dokonale pod kontrolou kvalitu smetany a vyvíjí technologie zítřka. Vysoce kvalitní mléčné výrobky Debic jsou stvořeny přímo pro profesionály – kuchaře, pekaře a cukráře.
Novinka Crème Profi 25% z řady Coronet Exclusive je ideální alternativou smetany. Uplatnění nachází při vaření a šlehání. Vyniká stabilitou při ohřevu i v kyselém prostředí, vysokým pevným nášlehem a výborně zahušťuje.