Něco k pivu! Top 10 chuťovek
![Nowaco | Utopenci pikantní | 342971, 342977](/sites/default/files/styles/perex/public/novinky/2022/06/utopenec-pikantni-nowaco.jpg?itok=LX4-VCmY)
![Nowaco | Utopenci pikantní | 342971, 342977](/sites/default/files/obrazky/2022/06/342971-342977-utopenci-pikantni.jpg)
1 | Utopenci pikantní
Špekáčky Bravur z vlastní výroby jsou předurčené k nakládání, protože již při ladění jejich receptury v Bidfoodu Dýšina se špekáčky testovaly pro různá gastronomická využití. V rodinné firmě Štorkán Gastro špekáčky poctivě loupou a nakládají s cibulí, feferonkou a kapií do tradičního kyselého nálevu podle vlastní Nowaco receptury.
![Nowaco | Nakládaný camembert pikantní | 342930](/sites/default/files/obrazky/2022/06/342930-nakladany-camembert.jpg)
2 | Nakládaný hermelín
nebo pikantní camembert
Camembert (50 g) Nowaco se podobně jako utopenci nakládá s kapií a feferony. Samozřejmě nechybí cibule, česnek a skvělý poměr koření. Camembert nakládá do rostlinného oleje Delimax, společnost rodiny Varmužových, pod značkou Nowaco.
Jestli je v jídelním lístku napsáno "hermelín", musí jít o originál Sedlčanský hermelín (100 g). Ten nakládá přímo jeho výrobce, společnost Savencia. Místo kapií a feferonek v něm vynikají beranní rohy.
![Nowaco | Utopenci pikantní a nakládaný camembert](/sites/default/files/inline-images/pikantni-utopenec-nebo-nakladany-camembert-nowaco.jpg)
![U Dolejších | Tlačenka vepřová Davelská | 721082](/sites/default/files/obrazky/2022/06/721082-tlacenka-veprova.jpg)
3 | Tlačenka
Bidfood má v nabídce hned několik tlačenek. Vepřovou klasiku od Steinexu či z davelského řeznictví a uzenářství U Dolejších. V Davli připravují také libovou variantu, šunkovou tlačenku z vepřové plece, kterou si oblíbily hlavně dámy, ačkolio běžnou tlačenku nezavadí.
![Originální brambůrky | Brambůrky hospodské solené | 651024](/sites/default/files/obrazky/2022/06/651024-bramburky-hospodske.jpg)
4 | Brambůrky a kroužky
Někdo má radši utopence, někdo camembert, ale solené brambůrky téměř každý. Originální brambůrky se vyrábí u Teplic z ručně probíraných brambor a smaží se na řepkovém oleji. Za zkoušku stojí variace, třeba s příchutí křenu a uzeného masa. Mezi hospodskou klasiku v posledních letech pronikly další snacky, třeba bramborové kroužky. Rodinná firma Originální brambůrky připravila kroužky s jarní cibulkou nebo se sýrem.
![Škvarky k pivu | 743205](/sites/default/files/obrazky/2022/06/743205-skvarky-k-pivu.jpg)
5 | Škvarky
K pití piva se hodí mastné pokrmy. Co může být lepšího, než křupavé posolené škvarky?
![Aryzta | Preclík originální | 335998](/sites/default/files/obrazky/2022/06/335998-preclik.jpg)
6 | Preclík
Originální louhovaný preclík je plně upečený a zmrazený, takže stačí z kartonu odebrat potřebné množství a pouze nechat při pokojové teplotě rozmrazit.
Aktuální sortiment naleznete na mujBidfood.cz, například v kategoriích:
![Varmuža | Zavináče | 741501](/sites/default/files/obrazky/2022/06/741501-zavinace.jpg)
7 | Zavináče
Filety ze sleďů plněné marinovanou cibulí a naložené v kyselém nálevu by v žádné nabídce lahůdek k pivu neměly chybět. Zavináče Varmuža vynikají vyváženou hrou chutí. Navíc sledě obsahují řadu látek prospěšných pro lidské tělo, mj. vitamíny A, D, E a mastné kyseliny omega 3 a 6.
![Nowaco | Matjesy s cibulí | 741539](/sites/default/files/obrazky/2022/06/741539-matjesy.jpg)
8 | Matjesy
Královská lahůdka – matjesy s cibulí – musí chutnat dostatečně aromaticky, silně a přitom stále příjemně. Nowaco matjesy připravuje Delimax z řezů ze sleďů bez kůže. Důležité je vybrat sledě s optimální tučností. Alternativou mohou být uzené matjesy nebo matjesy à la losos, případně další rybí lahůdky jako pečenáče nebo pepřenky.
![Korbáčky ve slaném nálevu (copánky) | 342940](/sites/default/files/obrazky/2022/06/342940-korbacky-copanky.jpg)
9 | Korbáčky
Copánky z polotvrdého sýru ručně pletou poblíž Třince výhradně pro Bidfood. Korbáčky jsou k dostání ve slaném nálevu v praktickém kbelíku s etiketou Meliko.
![Bravur | Gothaj | 725531](/sites/default/files/obrazky/2022/06/725531-gothaj.jpg)
10 | Gothaj
Na gothaj s octem a cibulí se nesmí zapomenout. Gothaj Bravur vyrábí Bidfood v Dýšině u Plzně ve vlastní uzenářské výrobně, poctivě podle osvědčených receptur, aby chutnal tak, jak ho znali naši dědové. Gothaj Bravur obsahuje 67 % masa a 20 % špeku, který vytváří typickou mozaiku na řezu.
Tipy na 11 teplých pokrmů má koncept Easy Bar menu. Více v článku: