Extra hustý jogurt předčí i zakysanou smetanu
12. 8. 2019

Extra hustý jogurt předčí i zakysanou smetanu

Nejhustší jogurt na českém trhu dodává Bidfood pod vlastní značkou Meliko. Tento selský smetanový jogurt předčí svou hustotou řecké jogurty a zakysané smetany.

Tajemství je ve zrání

Smetanový (10%) jogurt Meliko získává svou výtečnou chuť a hustotu tím, že zraje v kbelíku pozvolna delší dobu než ostatní jogurty. Díky struktuře z něj lze vykrojit pevný noček k ozdobení snídaně, polévky, těstovin nebo dezertu. Selský jogurt Meliko přitom nepouští nežádoucí vodu.

Místo řeckého jogurtu nebo zakysané smetany

Skvěle se tak hodí nejen k běžné konzumaci s ovocem nebo müsli, ale i do studené kuchyně, k přípravě zmrazených, studených i pečených dezertů nebo do smoothie. V horkém období se jogurt Meliko uplatní ve studených polévkách jako je balkánský tarator nebo do osvěžujících salátů a dipů.

Oblíbené jsou třeba řecké tzatziki. Na svou slávu u nás možná čeká turecké haydari – dip z jogurtu, česneku, máty, kopru a citronové šťávy. Dipy lze obohatit třeba strouhanou fetou nebo vlašskými ořechy.

pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí