Italské sýry Latteria Soresina: tradiční ruční výroba

Grana Padano, Provolone a Parmigiano Reggiano jsou základem sýrařské výroby Latteria Soresina. Tato významná mlékárna si zakládá na udržení původních chutí sýrů. I proto zpracovává výhradně italské mléko.

Latteria Soresina

Latteria Soresina | logoLatteria Soresina s tradicí od roku 1900 je dnes největší italský výrobce extra tvrdého sýru Grana Padano a dvojka v produkci polotvrdého sýru Provolone. Díky zdařilé kombinaci tradičních postupů, zkušeností a inovací si sýry Latteria Soresina drží nejvyšší kvalitu.

Aktuální sortiment naleznete na mujBidfood.cz pod značkou Latteria Soresina

Polotvrdé sýry

Latteria Soresina | Provolone

Provolone, Topolino

Provolone se řadí stejně jako mozzarella mezi hnětené sýry. Vynikající je grilované. Hodí se také jako předkrm, na panini, noky nebo saláty. Mladé nezralé Provolone se označuje "dolce", zatímco zralé pálivé "piccante".

S výrobou 4,5 tuny ročně, což odpovídá 10% celkové produkce Provolone, se Latteria Soresina řadí na druhé místo mezi výrobci. Bidfood distribuuje obě zralosti sýru Provolone; jemnější dolce ve tvaru Topolino.

Extra tvrdé sýry

Latteria Soresina | Grana Padano

Grana je obecný název pro všechny italské velmi tvrdé sýry. Výborně se hodí na těstoviny, rizota, předkrm, dezert, saláty, zeleninová jídla či do pesta. Bidfood nabízí široké portfolio sýrů grana – výseče, hobliny, strouhané.

Grana Padano

Latteria Soresina vyrábí nejvíce forem sýru Grana Padano ze všech jeho výrobců. Jejich zhruba půl milionu kol sýru představuje více než 10% celkové produkce Grana Padano.

Parmazán

Do portfolia mlékárny patří také Parmigiano Reggiano. Latteria Soresina ročně prodá okolo 80 tisíc forem Parmigiano Reggiano.

Tématu extra tvrdých sýrů se věnoval také článek Parmazán nebo parmezán? Který je ten pravý?
Galerie: 
Latteria Soresina | Provolone
Latteria Soresina | Provolone
Latteria Soresina | Grana Padano
Latteria Soresina | Grana Padano
Latteria Soresina | Grana Padano
Mohlo by vás zajímat
SAICAF | pravá italská káva
Když italský právník Beniamino Cipparoli otevíral svou kavárnu v jihoitalském městě Bari, nebyl spokojen s kávou, která byla tehdy k dostání. Proto si připravil kávovou směs sám. Tak se v roce 1932 začala psát historie dnešní moderní společnosti SAICAF.
Biraghi | Ricotta
Moderní mlékárna Biraghi se proslavila vlastním extra tvrdým sýrem Gran Biraghi, který má kvalitu sýru Grana Padano, ale nižší cenu. Vyrábí také vynikající gorgonzolu či ricottu, vše výhradně z italského mléka.