Téma # sýry

Smetanově bílá Mozzarella di Bufala Campana DOP se smí vyrábět pouze tradičním postupem na vybraném území jižní Itálie. Lahodná mozzarella z buvolího mléka je chuťově výraznější než běžně dostupná kravská, kterou neomezeně chrlí mlékárny po celém světě.
Pro svou lahodnou, sladce máslovou chuť se burrata často označuje jako královna mezi italskými mléčnými výrobky. Sýr burrata je tradiční italskou specialitou. Její název v italštině znamená máslová.
Grana Padano, Provolone a Parmigiano Reggiano jsou základem sýrařské výroby Latteria Soresina. Tato významná mlékárna si zakládá na udržení původních chutí sýrů. I proto zpracovává výhradně italské mléko.
Moderní mlékárna Biraghi se proslavila vlastním extra tvrdým sýrem Gran Biraghi, který má kvalitu sýru Grana Padano, ale nižší cenu. Vyrábí také vynikající gorgonzolu či ricottu, vše výhradně z italského mléka.
Parmazán i parmezán jsou české překlady pro Parmigiano Reggiano. Tento extra tvrdý sýr se vyrábí pouze v Itálii za velmi přísných podmínek, jejichž dodržování kontroluje k tomu určené konsorcium. Velmi dlouhou historii, striktní podmínky výroby a dohlížející konsorcium má i výroba sýru Grana Padano. Mezi další extra tvrdé sýry patří například Gran Biraghi nebo Gran Moravia, ale čím se liší a na co si dát pozor?
Vyhledávaný kozí sýr s bílou plísní Bettine dostal nový obal. Díky němu sýr nepřichází o vnitřní vlhkost a zároveň si uchovává živou ušlechtilou plíseň na povrchu.
Renomované značky Madeta a Nowaco spojily své know-how. Na český trh přinesly dva naprosto výjimečné výrobky – obalované předsmažené sýry Jihočeská Niva a Madeland. Obě novinky míří jak do gastronomických provozů, tak k maloobchodním spotřebitelům. Díky výjimečné chuti, konzistenci, barvě a vůni si již dnes získávají spoustu příznivců, kteří milují obalovaný sýr, ale uvítají změnu.
Hotel nebo penzion se s hosty loučí snídaní – přeje jim krásný den a těší se na shledanou. Bohužel občas je ze složení a způsobu servírování snídaně spíše slyšet sbohem, navždy. Bidfood nedávno představil již druhý katalog Den začíná snídaní..., s kterým lze snídani vždycky o kousíček vylepšit.
Svezte se na populární hamburgerové vlně. Vše, co je potřeba pro vynikající hamburger, najdete v katalogu Burger concept od Bidfoodu. Základ úspěchu burgeru tvoří nejvýše tři výrazné suroviny. Přitom podle Burger conceptu lze vytvořit nespočet kombinací ingrediencí a k tomu vymyslet originální servírování. Miniburgery k snídani nebo na raut, hamburger dvouručák k obědu anebo bezmasý burger k večeři?
Od 13. 12. 2014, 1. 1. 2015 a 1. 4. 2015 vstoupila v platnost řada změn týkajících se také prodejen potravin, řeznictví či uzenářství. Opravdu víte, jaké informace pro spotřebitele a kde musí být uvedeny? A co naopak nesmí kontroly vyžadovat? Tentokrát Vám Bidfood nabízí ucelený návod ke značení nebalených potravin v pultovém prodeji.