Festivaly české kuchyně v Quitu a Tiraně

Šéfkuchaři Gastro Teamu Bidfood prezentovali českou kuchyni v hlavních městech Ekvádoru a Albánie. Pro bankety českých velvyslanectví a na menu prestižních hotelů připravili typické české pokrmy.

David Wisniowski | Quito | Swissotel

Quito, Ekvádor

Hotel Swissotel Quito a velvyslanectví ČR v Limě uspořádali velmi populární Festival české kuchyně od 17. do 28. října 2018. Šéfkuchař David Wisniowski sestavil pro návštěvníky hotelové restaurace polední menu z tradičních českých jídel.

Festivalu předcházela prezentace toho nejlepšího z Česka pro zástupce předních ekvádorských cestovních kanceláří. Ti ochutnali pravou českou pečenou kachnu.

David Wisniowski připravil české pokrmy také pro oficiální recepci pořádanou 18. října k oslavě 100 let od vzniku Československa. Mezi hosty byli zástupci ekvádorské vlády, MZV, diplomatického sboru, představitelé obchodních, kulturních a společenských institucí i krajané.

Marek Svoboda | Tirana | Hotel Rogner

Tirana, Albánie

Obdobná série akcí probíhajících v rámci oslav 100. výročí vzniku republiky se konala i v Tiraně. Dny české kuchyně v prestižním hotelu Rogner se konaly 20. až 24. října 2018. Současně velvyslanectví v Tiraně pořádalo banket pro 300 významných hostů. Šéfkuchař Marek Svoboda nachystal mimo jiné bramborovou polévku, srnčí ragú, svíčkovou, pstruha po mlynářsku a lívanečky s lesními plody.

Galerie: 
David Wisniowski | Quito | Swissotel
David Wisniowski | Quito | Swissotel
David Wisniowski | Quito | Swissotel
David Wisniowski | Quito | Swissotel
Mohlo by vás zajímat
KU Young Chef 2018
Letní veletrh gastronomických talentů a perspektivních zaměstnavatelů. I tak by se dala popsat soutěž pro absolventy škol, kteří chtějí nastartovat úspěšnou kariéru v gastronomii.
Nové trendy 2018
O jarních prázdninách se kuchařky a kuchaři ze školních jídelen již tradičně potkávají na akci Nové trendy v moderním vaření. Letošní ročník byl ve znamení znovuobjevování zapomenutých surovin a receptů. Na talířích s více než 15 000 degustačními porcemi se objevil černý kořen nebo kapary.