Prima tipy a podpora prodeje
Jak upoutat pozornost a přilákat zákazníka
Zákazník musí už zdálky jasně vidět, že právě tady se prodává zmrzlina Prima. K tomu slouží slunečníky, A – stojany nebo vlaječky.
Výrazně označené místo podpoří i celoplošné reklamní kampaně. Televizní reklamu u nejoblíbenějších pořadů na 21 stanicích uvidí téměř každý – 9 milionů lidí a to v průměru 25x. Další reklamy budou cílit na zákazníky na internetu a v dalších médiích.
Jak neztratit zákazníka
Kvalitní mrazicí box nebo zmrzlinový výdejník musí být hned při vstupu dobře viditelný. K mrazicímu boxu patří aktuální menu Prima s vyplněnými cenami, aby se zákazník lépe orientoval a snadněji nakupoval. Dvojnásob to platí u dětí, které se mohou stydět zeptat a raději odejdou s prázdnou. Zákazníkům u výdejníku kopečkové zmrzliny zase usnadní výběr z příchutí cenovky s označením zmrzlin.
Impulsní zmrzliny a Rodinná balení
nebo Gastro balení a Zmrzlinové doplňky
Velmi se vyplatí mít mrazák plný zmrzliny. V praxi je ověřeno, že plný mrazák prodává dvakrát až třikrát více zmrzliny než poloprázdný. Navíc plný mrazák spotřebovává méně energie a tím šetří peníze. Důležitá je také správná údržba.
Tipy na správnou údržbu mrazicího boxu nebo zmrzlinového výdejníku
- Dvířka nechávejte zavřená. Neotevírejte je zbytečně.
- Pravidelně kontrolujte teplotu. Udržíte zmrzlinu v nejvyšší možné kvalitě.
- Neblokujte chlazení! Neukládejte žádné předměty před ani za ventilační systém.
- Mrazicí box nebo výdejník pravidelně čistěte a odmrazujte.
Jak správně zacházet s kopečkovou zmrzlinou
Ideální je nabízet 6 až 8 příchutí kopečkových zmrzlin. Orientaci zákazníkům zjednoduší, když zmrzliny podobné barevnosti nejsou umístěné vedle sebe.
Teplota v jednotlivých částech mrazicího boxu ovlivňuje snadnější porcování zmrzlin. Proto se zmrzliny s vyšší hustotou (např. vlašský ořech, vanilková nebo čokoládová) uskladňují u okraje výdejníku, kde je nejchladněji. Zmrzliny s vyšším obsahem vody (tj. ovocné příchutě a sorbety) patří doprostřed výdejníku.
Atraktivní vzhled zmrzliny prodává
Stejně důležitý jako dostatečný výběr příchutí je vzhled samotných zmrzlin. Přitažlivý vzhled dokáže přesvědčit zákazníka v mnoha případech více, než výběr příchutí či nízká cena. Vany zmrzliny Prima jsou již nazdobeny z výroby, nicméně jejich vzhled lze ještě více zatraktivnit přímo ve Vaší provozovně.
Tipy k porcování kopečkové zmrzliny
- Po otevření balení zmrzlinu označte datem otevření. Doba trvanlivosti je od tohoto data 14 dní.
- Ideální teplota pro servírování zmrzliny je –12°C.
- Zmrzliny porcujte postupně od kraje vany až na dno. Tím udržíte delší dobu pěkný vzhled.
- Porcovač zmrzliny omývejte ve slabém roztoku kyseliny citrónové.
- Po očištění porcovače z něj oklepejte vodu. Zabráníte tím tvorbě ledových krystalků ve zmrzlině.
Příloha | Velikost |
---|---|
![]() | 422.11 KB |