Prima tipy a podpora prodeje
Zmrzlinu sice nejlépe prodává sluníčko, ale prodeje lze snadno podpořit. Významně pomáhá zdálky viditelně označené prodejní místo, menu s cenami, plný mrazicí box či atraktivní vzhled kopečkových zmrzlin ve výdejníku. Bidfood proto vedle spolehlivé distribuce zmrzlin nabízí také reklamní materiály i praxí prověřené tipy, jak si jednoduše zvýšit zisk.
Jak přilákat zákazníka?
Výrazně označené místo upoutá zákazníka. Už zdálky musí jasně vidět, že právě tady se prodává zmrzlina Prima nebo La Panna. K tomu slouží slunečníky, poutače nebo vlaječky. Zájem o značku Prima podporují celoplošné reklamní kampaně v televizi, na internetu i na venkovních plochách.
Reklamní předměty a vybavení naleznete v katalogu Zmrzliny níže. Vše získáte u Prima týmu. Neváhejte využít kontakty uvedené na stránce značky:
Jak neztratit zákazníka?
Kvalitní mrazicí box na impulsní zmrzlinu nebo zmrzlinový výdejník na kopečkovou zmrzlinu musí být hned při vstupu dobře viditelný. V praxi se ukázalo, že plný mrazák s dostatečným výběrem zvyšuje zájem zákazníků a tak prodává dvakrát až třikrát více zmrzliny než poloprázdný mrazák. Nejprodejnějších zmrzlin je proto vhodné dávat do boxu dvojnásob. Navíc plný mrazák spotřebovává méně elektřiny.
K mrazicímu boxu patří aktuální menu Prima s vyplněnými cenami a ke kopečkovým zmrzlinám označení zmrzlin s cenou, aby se zákazníkům snadno orientovalo a nakupovalo. Nejvíc to platí u dětí, které se mohou stydět zeptat a raději odejdou s prázdnou.
Tipy k mrazicím boxům a zmrzlinovým výdejníkům:
- Pravidelně kontrolujte teplotu, abyste udrželi zmrzlinu v nejvyšší možné kvalitě.
- Dvířka nechávejte zavřená. Neotevírejte je zbytečně.
- Neblokujte chlazení! Neukládejte žádné předměty před ani za ventilační systém. Mřížku pravidelně čistěte od prachu.
- Mrazicí box nebo zmrzlinový výdejník pravidelně čistěte a odmrazujte.
Aktuální sortiment naleznete na mujBidfood.cz v kategorii:
Atraktivní vzhled prodává!
Stejně, jako se vyplatí plný mrazicí box impulsních zmrzlin, tak prodejům kopečkových zmrzlin pomáhá přitažlivý vzhled. Ten dokáže přesvědčit zákazníka v mnoha případech víc než nízká cena. Zmrzlinové vany jsou částečně nazdobeny již z výroby, nicméně jejich vzhled lze zatraktivnit přímo v provozovně. Zdobit se mohou cukrářskými doplňky, čerstvým ovocem, toppingem nebo oříšky.
Tipy ke kopečkové zmrzlině:
- Ideální je nabízet 6 až 8 příchutí kopečkových zmrzlin.
- Teplota v jednotlivých částech mrazicího boxu ovlivňuje snadnější porcování zmrzlin – zmrzliny s vyšší hustotou (např. vlašský ořech, vanilková nebo čokoládová) se proto umisťují u okraje výdejníku, kde je nejchladněji, a zmrzliny s vyšším obsahem vody (tj. ovocné příchutě a sorbety) patří doprostřed výdejníku. Ideální teplota pro servírování zmrzliny je –12°C.
- Zmrzliny podobné barevnosti neumisťujte vedle sebe, abyste zákazníkům zjednodušili orientaci.
- Po načnutí balení označte zmrzlinu datem otevření. Doba trvanlivosti je od tohoto data 14 dní.
- Zmrzliny porcujte postupně od kraje vany až na dno. Tím udržíte delší dobu pěkný vzhled.
- Porcovač zmrzliny omývejte ve slabém roztoku kyseliny citronové. Po očištění porcovače z něj oklepejte vodu. Zabráníte tím tvorbě ledových krystalků ve zmrzlině.