Vyzrálé steakové maso z Evropy
Kdo upřednostňuje místní potraviny nebo hledá kvalitní steakové maso za nižší cenu, je pro něj maso z EU ideální volbou. Výrazně mramorované maso pochází výhradně z mladých býků, kteří byli dokrmovaní kukuřicí – grain fed, a je předurčené pro přípravu na grilu.
Únorový zkušební prodej steakového masa evropského původu potvrdil zájem o nová zajímavá masa na steaky. Nyní je již šest nejprodávanějších řezů vyzrálého masa z EU běžně skladem na všech depech Bidfood.
Vybraní mladí býci se v závěru života dokrmují směsí kukuřice a vlákniny – grain fed, díky čemu vznikne v mase požadované tukové mramorování. Při porážce nejsou starší 36 měsíců. Následné mokré zrání ve vakuu po dobu 21 dní zaručuje křehkost masa při steakové úpravě.
Aktuální sortiment vyzrálého steakového masa z Evropy hledejte na mujBidfood.cz:
Nejoblíbenějšími řezy pro steakovou úpravu zůstávají rump steak (květová špička), tenderloin (svíčková) nebo rib eye (vysoký roštěnec) s vyšším podílem vnitrosvalového tuku – mramorováním.
Tukové krytí na povrchu svalu dodává neodolatelnou chuť a vůni lákající zákazníky dalším třem řezům. Striploin (nízký roštěnec) je zlatou střední cestou při výběru mezi libovou svíčkovou a chuťově výraznějším, avšak prorostlejším, vysokým roštěncem. Picanha (špička květové špičky, tedy rump steaku) a ball tip (špička ořechu) se skvěle hodí i na pečení v celku.