Téma # steaky

Překvapte své hosty křehkými, šťavnatými vepřovými steaky intenzivní chuti. Vepřová pečeně a krkovice ve steakové kvalitě pochází z plemene prasat Duroc. Mají mramorování a pevnou strukturu podobně jako hovězí steaková masa.
Kdo upřednostňuje místní potraviny nebo hledá kvalitní steakové maso za nižší cenu, je pro něj maso z EU ideální volbou. Výrazně mramorované maso pochází výhradně z mladých býků, kteří byli dokrmovaní kukuřicí – grain fed, a je předurčené pro přípravu na grilu.
US Beef Roadshow po České republice vyvrcholila 6. června v kralupském Gastrostudiu Bidfood návštěvou velvyslance USA Stephena B. Kinga. Na šesti místech od západočeských lázní po Beskydy akci navštívilo 450 šéfkuchařů z 250 významných tuzemských restaurací.
Bidfood na českém trhu představuje cenově dostupnou variantu proslulého řezu. Díky jemnému mramorování si i přes 90% libovost zachovává šťavnatost. Je vynikající pro minutkovou přípravu a grilování.
Víte, jaký je rozdíl mezi steakovým a běžným hovězím masem? Že maso prochází suchým nebo mokrým zráním? Co znamená Grass fed a Grain fed? Odpovědi nejen na tyto otázky přináší článek Steakové maso – čtvrtý díl seriálu o mase, hlavním dělení a vhodném použití jednotlivých částí.
Z pastvin Jižní Ameriky míří na Váš stůl šťavnatý Rib Eye steak! Víte, že hovězí maso má být před konzumací vyzrálé? Za jak dlouho je hovězí steak nejlepší? A jaký význam má pro chuť masa mramorování?
Příprava šťavnatého steaku je poměrně snadná a výsledek může být nečekaně dobrý! 1/ Odpočinek, 2/ Grilování, 3/ Dochucení. A několik důležitých poznámek ke každému kroku.