Téma # Asociace kuchařů a cukrářů

Nejlepším kuchařem České republiky se stal Vojtěch Petržela, na druhém místě se umístil Přemysl Douša a třetí místo obsadil Tomáš Horák. Bidfood gratuluje vítězům i všem finalistům ke skvělým výkonům!
Rekordních 125 soutěžících z více než čtyřiceti tuzemských i zahraničních škol bojovalo na brněnském výstavišti o zlaté medaile v oborech cukrář, kuchař, číšník, barman, barista a teatender.
Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR získal zlatou medaili za tříchodové menu a stříbrnou za kuchařské a cukrářské umění – celkově se umístili na 8. místě. Vojtěch Petržela v carvingu porazil slavné asijské mistry a zvítězil! InterGast Culinary Team se v regionálních týmech umístil na 4. místě.
Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR zvítězil na nejprestižnější asijské soutěži FHA Culinary Challenge 2018 v Singapuru. V konkurenci třiceti týmů z celého světa získal bronzovou sošku lva, národní symbol Singapuru.
Na podzim proběhlo výběrové řízení na nové členy Juniorského národního týmu, který pracuje pod záštitou Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Nyní tým ladí formu a chystá se na řadu akcí, které korunuje účast na kuchařské olympiádě IKA 2020.
Napínavé klání nejlepších mladých gastronomických talentů do 23 let zná své vítěze. Ke skvělým výkonům gratulujeme nejen jim, ale i všem účastníkům finále, kteří postoupili z osmi nominačních soutěží!
Bidfood se přidal k neformálnímu Klubu střešních včelařů. Včelaření má dnes obrovský ekologický význam, protože je jedinou možností, jak udržet včely v přírodě. Včera se na střeše kralupského Gastrostudia zabydlelo šest úlů. Včely se již vrací s pylem, pro který létají do okruhu pěti kilometrů.
Improvizace, fantazie, nemilosrdný časový limit, povzbuzování spolužáků a profesionální výsledky! 23. ročník prestižní mezinárodní soutěže studentů odborných škol v oboru cukrář, kuchař a číšník Gastro Junior Brno – Bidvest cup 2017 skončil slavnostním vyhlášením vítězů v sobotu 21. ledna.
Improvizace, fantazie, nemilosrdný časový limit, povzbuzování spolužáků a profesionální výsledky! Ve 22. ročníku nejprestižnější soutěže mladých gastronomických odborníků se bojovalo nejen o mistrovský titul České republiky, ale v oborech kuchař a číšník také o postup na celosvětovou soutěž Global Chefs Chalenge.
Podívejte se, jak zakomponoval do vítězného menu zvěřinu Petron pan Tomáš Kourek, Kuchař roku 2015/2016. Letošním zadáním bylo použití hřbetu z divočáka a bažanta, které jsme dodali jako generální partner. Gratulujeme vítězům i všem soutěžícím!