Zvěřina nejen pro řezníky

Zvěřina Petron | srnčí hřbet s kostí | 717032
Nabídka zvěřiny Petron se s rostoucí poptávkou neustále rozšiřuje. Zejména řezníci požadují části masa s kostí a tak jim kralupská zpracovna zvěře vyšla vstříc s desítkami nových chlazených položek v sortimentu zvěřiny Petron.

Zdravá zvěřina

Cenově dostupnou zvěřinu z prověřených zvířat ulovených v Česku zpracovává Bidfood v Kralupech nad Vltavou. Výrobky se tak mohou pyšnit logem Česká potravina, značkou kvality Ministerstva zemědělství.

Zvěřina je velice dieteticky hodnotná tradiční potravina, která se pomalu vrací na jídelníčky restaurací i domácností. Oproti mínění veřejnosti je zvěřina lehce stravitelná a navíc zdraví prospěšná. Představu těžkého pokrmu z ní dělá obvykle příloha a omáčka. Upravit např. kančí maso lze obdobně jako vepřové a servírovat s libovolnou lehkou zdravou přílohou.

Zvěřina Petron | divočák hřbet s kostí | 717096

Části nebo celý kus

V nabídce chlazené zvěřiny Petron jsou klasické části jako u vepřového nebo hovězího masa, ve variantách s kostí nebo bez kosti – krk, hřbet, panenka, bok, plec, kýta, kýta ořech, kolínko, kližka. Zákazníci, kteří si objednají celý kus, ho dostanou rozbouraný na základní díly s kostí.

Základní informace o zvěřině Petron naleznete na stránce Petron – česká zvěřina

Aktuální sortiment naleznete v e-shopu mujBidfood.cz pod značkou Petron

Zvěřinová sezóna

Čerstvá zvěřina se připravuje na objednávku v době lovu podle aktuálně probíhajících honů.

Celoročně – divočák

Čerstvé kančí maso je dnes téměř celoroční záležitostí, protože divočáci se mohou lovit bez časového omezení. Nejvíc se loví od listopadu do ledna.

Celoročně lze objednat samozřejmě veškerou šokově zmrazenou zvěřinu.

Od května – srna

Doba lovu srny je od května do prosince, ale nejčastěji se zpracovávají od června do září.

Jelen sika

Hlavní lovecká sezóna od srpna
– jelen evropský, jelen sika a muflon

Jelen evropský a jelen sika, nejoblíbenější maso myslivců, se loví od srpna do ledna. Muflon od srpna jen do prosince.

Od poloviny srpna – daněk

Doba lovu muflona začíná v polovině srpna a končí v prosinci.

Mohlo by vás zajímat
Bio hovězí maso z rakouských pastvin
Dva týdny zralé bio hovězí maso pochází ze simentálského skotu, který se pase a živí výhradně přirozenými krmivy bez genetické modifikace. Kvalitu masa umocňuje také bezstresové prostředí na rakouských certifikovaných farmách.
Jehněčí maso
Výtečná chuť jehněčího masa má své místo v mnoha světových kuchyních včetně francouzské a italské. Mezi důvody, proč jehněčí z Bidfoodu zařazovat častěji i do našeho jídelníčku, patří ekologický chov na nejčistších místech planety nebo zdravotní prospěšnost. Navíc oproti skopovému nevoní jehněčí maso tak výrazně a je tak přijatelné i pro děti.