Zvěřina nejen pro řezníky
2. 8. 2017

Zvěřina nejen pro řezníky

Nabídka zvěřiny Petron se s rostoucí poptávkou neustále rozšiřuje. Zejména řezníci požadují části masa s kostí a tak jim kralupská zpracovna zvěře vyšla vstříc s desítkami nových chlazených položek v sortimentu zvěřiny Petron.

Zdravá zvěřina

Zvěřina je velice dieteticky hodnotná tradiční potravina, která se pomalu vrací na jídelníčky restaurací i domácností. Oproti mínění veřejnosti je zvěřina lehce stravitelná a navíc zdraví prospěšná. Představu těžkého pokrmu z ní dělá obvykle příloha a omáčka. Upravit např. kančí maso lze obdobně jako vepřové a servírovat s libovolnou lehkou zdravou přílohou. Cenově dostupnou zvěřinu z prověřených zvířat z našich lesů zpracovává Bidfood v Kralupech nad Vltavou.

Části nebo celý kus

V nabídce chlazené zvěřiny Petron jsou klasické části jako u vepřového nebo hovězího masa, ve variantách s kostí nebo bez kosti – krk, hřbet, panenka, bok, plec, kýta, kýta ořech, kolínko, kližka. Zákazníci, kteří si objednají celý kus, ho dostanou rozbouraný na základní díly s kostí.

Zvěřina Petron | Divočák hřbet s kostí

Aktuální sortiment naleznete na mujBidfood.cz pod značkou:

Zvěřinová sezóna

Čerstvá zvěřina se připravuje na objednávku v době lovu podle aktuálně probíhajících honů. Celoročně lze objednat veškerou šokově zmrazenou zvěřinu.

Celoročně: divočák

Čerstvé kančí maso je dnes téměř celoroční záležitostí, protože divočáci se mohou lovit bez časového omezení. Nejvíc se loví od listopadu do ledna.

Od května: srna

Doba lovu srny je od května do prosince, ale nejčastěji se zpracovávají od června do září.

Hlavní lovecká sezóna
– od srpna: jelen evropský, jelen sika a muflon

Jelen evropský a jelen sika, nejoblíbenější maso myslivců, se loví od srpna do ledna. Muflon od srpna jen do prosince.

Zvěřina Petron | Jelen sika

Od poloviny srpna: daněk

Doba lovu muflona začíná v polovině srpna a končí v prosinci.

pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí