 
  Italská vína | Příjemné perlivé Lambrusco
Naší pouť napříč italskými vinařskými oblastmi prozatím zakončíme v regionu Emilia – Romagna. Z této oblasti pochází velmi oblíbené perlivé víno Lambrusco, které blíže představí 11. díl seriálu článků "Italská vína".
Úvodní díl seriálu Italská vína:
Perlivé víno Lambrusco
Lambrusco je červené, růžové nebo bílé perlivé víno s chutí po zralém ovoci a s nízkým obsahem alkoholu. Je ideálním společníkem při posezení s přáteli, pro vlahé večery na terase a zahradní party.
Lambrusca značky Le Gioie pochází z vinařství Medici Ermete, kde již čtvrtá generace s láskou pečuje o své vinohrady a vyrábí tato příjemná a žádaná vína.
 
  Aktuální sortiment šumivých vín z regionu Emilia – Romagna naleznete na mujBidfood.cz v kategoriích:
 
  Emilia - Romagna
Vinná réva se v úrodných půdách regionu Emilia - Romagna pěstovala již v dávné historii. Dnes je region druhým největším producentem vína v Itálii.
Lambrusco se vyrábí ze stejnojmenné odrůdy, jejíž historie je starší než samo lidstvo, jedná se totiž o původní divokou révu. Časem prošla samozřejmě vývojem a šlechtěním, ale původní název odvozený z latiny “labrum” ret a “ruscum” divoký si ponechala až do dnešních dnů.
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  