Italská vína | Příjemné perlivé Lambrusco
21. 3. 2017

Italská vína | Příjemné perlivé Lambrusco

Naší pouť napříč italskými vinařskými oblastmi prozatím zakončíme v regionu Emilia – Romagna. Z této oblasti pochází velmi oblíbené perlivé víno Lambrusco, které blíže představí 11. díl seriálu článků "Italská vína".

Úvodní díl seriálu Italská vína:

Perlivé víno Lambrusco

Lambrusco je červené, růžové nebo bílé perlivé víno s chutí po zralém ovoci a s nízkým obsahem alkoholu. Je ideálním společníkem při posezení s přáteli, pro vlahé večery na terase a zahradní party.

Lambrusca značky Le Gioie pochází z vinařství Medici Ermete, kde již čtvrtá generace s láskou pečuje o své vinohrady a vyrábí tato příjemná a žádaná vína.

Le Gioie | logo

Aktuální sortiment šumivých vín z regionu Emilia – Romagna naleznete na mujBidfood.cz v kategoriích:

Itálie | Emilia – Romagna

Emilia - Romagna

Vinná réva se v úrodných půdách regionu Emilia - Romagna pěstovala již v dávné historii. Dnes je region druhým největším producentem vína v Itálii.

Lambrusco se vyrábí ze stejnojmenné odrůdy, jejíž historie je starší než samo lidstvo, jedná se totiž o původní divokou révu. Časem prošla samozřejmě vývojem a šlechtěním, ale původní název odvozený z latiny “labrum” ret a “ruscum” divoký si ponechala až do dnešních dnů.

pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí