Recepty, které zahřejí: svařené víno, punče a zimní drinky | Bidfood
12. 12. 2024

Recepty, které zahřejí: svařené víno, punče a zimní drinky

Když se ochladí, hosté touží po jediném – po teplém nápoji, který navodí tu správnou zimní atmosféru. Právě teď je ideální čas zařadit do nabídky horké drinky, které skvěle chutnají, a navíc se i snadno připravují. Od klasického svařáku po moderní horké koktejly – přinášíme tipy a recepty, kterými se můžete inspirovat.

Svařené víno | Bidfood

Svařené víno bez starostí

Hotová svařená vína značek Coronet a Gerstacker stačí jen jemně ohřát (nikoli vařit) a dozdobit podle vlastního stylu.

Doporučené dochucení:

  • plátek pomeranče nebo citronu
  • celá skořice
  • badyán

Tajemství skvělého svařáku je v koření. Historické recepty například uvádějí skořici, zázvor, anýz, muškátový oříšek, kardamom či dokonce šafrán.

Vinařství Gerstacker – legenda vánočních trhů

Německé svařené víno od Gerstacker je ikonou norimberských vánočních trhů. Až 90 % svařáků v Německu pochází právě z tohoto vinařství.

Do nabídky můžete zařadit i tradiční třešňový punč, který je výrazný, aromatický a ideální k podávání při teplotě okolo 60 °C. K dispozici je i nealkoholická varianta.

Gerstacker | svařené víno a punč
Horký Ciao Spritz

Horký Ciao Spritz

Italský Ciao Spritz není jen letní drink. Zahřeje i v zimě a může být zajímavým prvkem Vašeho nápojového lístku.

Recept: 

  • 0,2 l Ciao Spritz
  • plátek pomeranče

Ciao Spritz jemně ohřejte, ale neuvádějte do varu, aby se neztratila chuť i alkohol. Podávejte s plátkem pomeranče.

Aktuální sortiment naleznete na mujBidfood.cz v kategorii:

Ciao Spritz v kategorii:

Horký Kitl Syrob švestka

Jablečný mošt či Kitl Syrob švestka

Jablečný mošt Fruta Bohemia a Kitl Syrob švestka jsou výborné na horké nápoje. Můžete je nabídnout v nealko podobě, nebo z nich vytvořit teplé alkoholické koktejly.

Horký jablečný mošt s rumem

  • 0,2 l jablečného moštu
  • 0,04 l rumu
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • mletá i celá skořice
  • plátek citronu nebo jablka

Mošt ohřejte téměř k varu. Do sklenice nalijte rum, přidejte horký mošt, dochuťte cukrem a skořicí, ozdobte.

Horký Kitl švestka se slivovicí

  • 0,04 l Kitl Syrob švestka
  • 0,04 l slivovice
  • 0,3 l horké vody
  • kapka limetky
  • plátek chilli

Syrob a slivovici zalijte horkou vodou, dochuťte limetkou a ozdobte.

Tyto horké zimní nápoje se výborně prodávají po celou sezónu a zároveň je připravíte rychle a bez námahy. Prostor krásně provoní kořením a ovocem a vytvoří příjemnou atmosféru, kterou hosté vyhledávají. A protože sezónní speciality jsou vždy vítány, mohou se stát příjemným zpestřením Vaší zimní nabídky.

K dispozici na mujBidfood.cz:

pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí