Téma # zima

Sezona zvěřiny je teď v plném proudu, a proto šéfkuchař Marek Svoboda připravil v Bidfood Gastrostudiu seminář zaměřený právě na ni. Zvolené pokrmy zaujaly účastníky kurzu zajímavými a netradičními kombinacemi a skvěle vyladěnými recepturami.
Sychravý podzim, advent, Vánoce či zima na horách mají společný symbol: "svařák". Novinkou sezóny je moravské svařené víno Coronet. Chybět nesmí ani to s proslulým Jezulátkem z norimberského vinařství Gerstacker, punč i jeho nealkoholická varianta.
K poctivým ovocným sirupům Kitl Syrob přibyla pro podzimní a zimní období limitovaná edice jablečného sirupu se skořicí. Skvěle chutná i višňová, grepová či bezová horká limonáda s kořením. Teplý ovocný nápoj podporující imunitu lze připravit také ze supercitrusu yuzu.
V létě osvěží a v zimě zahřejí. Horký jablečný mošt, horký perlivý cidre francouzského typu či horký vinný italský aperitiv Ciao Spritz se perfektně hodí k chladným dnům a dlouhým večerům.
Tresky Skrei žijí za severním polárním kruhem. Každoročně se ryby v nejlepší kondici vydávají na pouť za rozmnožováním. Díky plné síle a pohybu se vyznačují skvělým bílým jemným masem s minimem tuku. V té době se tresky Skrei také loví a Bidfood je již tradičně od února do dubna vozí svým zákazníkům.