Horké ovocné nápoje pro zahřátí (bez alkoholu)
13. 12. 2024

Horké ovocné nápoje pro zahřátí (bez alkoholu)

Syrob jablko se skořicí je přímo stvořený k přípravě horké ovocné limonády. Ohřáté a okořeněné skvěle chutnají i další poctivé sirupy Kitl – švestka, bezový květ nebo grep. Imunitu podpoří teplý ovocný nápoj z Yuzu nebo jablečného moštu. Náladu povzbudí také nealkoholický punč Gerstacker z kvalitních ovocných šťáv.

Kitl Syrob

Sirupy Kitl s vysokým obsahem ovocné složky se často vyrábí za studena, aby si uchovaly co nejvíce vitamínů, minerálů a dalších zdraví prospěšných látek. V případě černého bezu pochází květy dokonce z vlastních bio odrůdových keřů. Sirupy neobsahují umělá barviva ani aromata.

Bidfood distribuuje balení pro gastronomii v praktickém pětilitrovém bag-in-boxu. Pro přípravu horkých nápojů se doporučuje ředění sirupu s vodou v poměru 1:8.

Jak připravit horkou limonádu?

  • 40 ml Kitl Syrob
  • 320 ml horká voda
  • koření a ozdoba

Jablečná horká limonáda
K ozdobení se hodí celá skořice, hřebíček a plátek pomeranče.

Švestková horká limonáda
Dochutit a ozdobit se může skořicí, badyánem a plátkem červeného pomeranče.

Bezová horká limonáda
Aromatický a zdraví prospěšný nápoj doladí kousek jablka a hřebíček.

Grepová horká limonáda
Horký grep chutná skvěle s kardamomem a plátkem citrónu.

Yuzu tea

Supercitrus yuzu je výjimečně bohatým zdrojem vitamínu C (má ho trojnásobně více než citron) a antioxidantů. Yuzu zpracovávají farmáři v Jižní Koreji technikou starou přes tisíc let s použitím cukru a medu. Výsledný nápojový koncentrát má konzistenci podobnou medu s kousky ovoce.

Jak připravit teplý nápoj z yuzu?

  • 35 g (polévková lžíce) Yuzu tea
  • 250 až 350 ml horká voda
  • pomeranč nebo jiný citrus na ozdobu

Aktuální sortiment naleznete na mujBidfood.cz pod značkami:

Horký mošt

100% jablečná šťáva lisovaná za studena si zachovává všechny cenné přírodní látky a vitamíny.

Horký jablečný mošt s medem

  • jablečný mošt: 0,2 l
  • voda: 0,04 l
  • med: 1 lžička
  • citronová nebo limetková šťáva: 1 lžička
  • skořice celá: 1 ks
  • hřebíček: 2 ks
  • citron nebo jablko: 1-2 plátky

Mošt mírně naředěný vodou s kořením zahřejeme, ale nevaříme, aby se nezničily vitamíny. Dochutíme medem a citrusovou šťávou. Ozdobíme plátky ovoce a skořicí.

Nealkoholický punč

Vinařství Gerstacker, od kterého dnes pochází přes 90 % svařených vín v Německu, nabízí také originální punč bez alkoholu. Punč nejen pro děti se skládá ze směsi dvanácti ovocných šťáv. Teplota pro podávání punče se doporučuje okolo 60 °C.

K dispozici na mujBidfood.cz:

pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí