Treska přináší štěstí
Skvělé renomé tresky obecné pokazily v Česku příbuzné ryby za tresku vydávané a podřadná filé. Velkoobchod potravin Bidfood přichází s jedinečnou dlouhodobou nabídkou. Vyzkoušejte vysoké, ručně vyráběné Cod filety. S jistotou je pak zařadíte do stálé rybí nabídky po bok lososa a pstruha.
Treska obecná
Po celém světě je treska obecná (latinsky Gadus morhua) velmi oblíbená pro své chutné jemné maso. Žije v hejnech v chladnějších vodách severního Atlantického oceánu.
Vyskytuje se na východním pobřeží USA a Kanady, okolo Grónska, Islandu, Velké Británie a evropské pevniny až po Španělsko. Treska je silná dravá ryba. Zprvu se živí planktonem, později korýši, měkkýši a menšími druhy ryb, například sledi.
V Česku jde zatím o skrytý poklad, který si teprve proráží své místo na jídelníčku. Jednu z nejoblíbenějších a nejkvalitnějších ryb Bidfood dováží od rybářů lovících v Barentsově moři. Právě zdejší chladné čisté vody a dostatek potravy pozitivně ovlivňují kvalitu masa tresek.
Cod filet
Filety o hmotnosti 0,6 až 1,2 kg se vyrábí ručně a samostatně vakuují. Bílé vysoké maso s minimem kostí se hodí ke všem kuchyňským úpravám: pečení, smažení, grilování, dušení, vaření v páře. Treska může zákazníky v jídelníčku upoutat také pod anglickým názvem Cod.
Filety z tresky obecné nabízí Bidfood exkluzivně za výhodnou cenu. Bez obav lze Cod filet zařadit na stálé menu, protože se není třeba bát náhlého nedostatku ani zdražení, jak tomu bývá u většiny lovených ryb.
K dispozici na mujBidfood.cz:
- 191278 Cod filet svíčková s kůží (treska obecná) 600–1000 g
- 191277 Cod filet s kůží (treska obecná) 0,7–1,3 kg
Receptový kalkulační list (foto níže):
Blahodárné účinky
Maso tresky je bohaté na tryptofan, základní stavební kámen pro tvorbu serotoninu, "hormonu štěstí". Treska má nízký obsah tuku i kalorickou hodnotu, je bohatá na omega 3 kyseliny, je zdrojem vitamínu B12, jódu a selenu. Konzumace tresky preventivně působí proti výskytu kardiovaskulárních chorob, infarktu myokardu či vysokému krevnímu tlaku.