Téma # ekologie

Na ekologii se myslí i v průmyslových zónách. V areálu nejnovějšího distribučního depa České Budějovice se zelená přes 4 000 nově vysazených rostlin a ožívá rybníček. Při stavbě skladů se samozřejmě věnovala velká pozornost také vhodným technologiím.

ESG

Naše vize je být nejlepším výrobcem a distributorem potravin
a hybnou silou změn...
Maso přímo od kralupských nebo opavských řezníků doveze Bidfood kamkoliv po Česku. Volně ložené vepřové a hovězí maso Gurmet se zpracovává na zakázku a obratem expeduje v E2 přepravkách.
Výrobce a velkoobchod potravin Bidfood se podílí jak na produkci obalů, tak na jejich recyklaci. Úspory energie, přírodních zdrojů a snížení produkce skleníkových plynů jsou ohromující. Poděkování patří všem, kdo třídí a pomáhají tím využít druhotné suroviny místo primárních zdrojů.
Na střechách výrob a distribučních dep českého Bidfoodu postupně rostou fotovoltaické elektrárny, které dohromady vyrobí téměř 1,2 GWh ročně. Milionové investice přispějí k přechodu na udržitelnější energetické zdroje a za několik let i k úsporám.
V nejmladším areálu společnosti Bidfood – distribučním depu Chlumec nad Cidlinou – a v jeho bezprostředním okolí byly na jaře dokončeny zahradní úpravy. Na nové stezce okolo areálu jsou navíc i lavičky.
Již páté distribuční a skladové centrum společnosti Bidfood roste v Chlumci nad Cidlinou, západně od Hradce Králové. S kapacitou téměř 6000 paletových míst odlehčí přetíženým sousedním depům.
Bidfood se přidal k neformálnímu Klubu střešních včelařů. Včelaření má dnes obrovský ekologický význam, protože je jedinou možností, jak udržet včely v přírodě. Včera se na střeše kralupského Gastrostudia zabydlelo šest úlů. Včely se již vrací s pylem, pro který létají do okruhu pěti kilometrů.