90 000 nových pilných zaměstnanců

Gastrostudio Bidfood | včely
Bidfood se přidal k neformálnímu Klubu střešních včelařů. Včelaření má dnes obrovský ekologický význam, protože je jedinou možností, jak udržet včely v přírodě. Včera se na střeše kralupského Gastrostudia zabydlelo šest úlů. Včely se již vrací s pylem, pro který létají do okruhu pěti kilometrů.

Gastrostudio Bidfood | včely

K myšlence "mít vlastní včely" inspiroval Miroslav Kubec, jeden z prvních střešních včelařů a prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR, kterou Bidfood dlouhodobě podporuje. Ani společnosti Bidfood není příroda lhostejná. Právě vlastní včely jsou symbolem i reálným příkladem podpory přírody.

Jako nejvhodnější k umístění úlů byla vybrána střecha Gastrostudia Bidfood, které navštěvují gastronomičtí profesionálové z celé republiky i ze zahraničí. Včely mohou rozšířit gastronomické zážitky, které na hosty Gastrostudia čekají. Med se může stát motivem pro akce v Gastrostudiu a také originálním dárkem.

Gastrostudio Bidfood | včelyO včely se stará externí včelař Augustin Uváčik, který vybral klidný poddruh včel vhodný do zástavby a zařídil vše potřebné. Včely jsou mimo jiné dvojitě zabezpečeny proti rojení.

Mohlo by vás zajímat
Nadání a dovednosti | Gastrostudio Bidfood
Nadace Nadání a dovednosti pomáhá dětem z dětských domovů a pěstounských rodin, aby se po odchodu z domova snadněji zapojily do běžného života. Děti se v rámci projektu Rozhled účastnily také kurzů v Gastrostudiu Bidfood.
Filátka z kanadské tresky, sladký hrášek a zeleninové pyré
Gastro Team Bidfood dostal od skupiny školních jídelen nelehký úkol připravit menu, které bude zdravé, levné a přitažlivé. Pokrmy představil v Gastrostudiu Bidfood zástupcům z 16 mateřských škol. Vyzkoušejte polévky, ryby, bezmasá jídla nebo dezert také ve Vaší jídelně či restauraci.