90 000 nových pilných zaměstnanců

Gastrostudio Bidfood | včely
Bidfood se přidal k neformálnímu Klubu střešních včelařů. Včelaření má dnes obrovský ekologický význam, protože je jedinou možností, jak udržet včely v přírodě. Včera se na střeše kralupského Gastrostudia zabydlelo šest úlů. Včely se již vrací s pylem, pro který létají do okruhu pěti kilometrů.

Gastrostudio Bidfood | včely

K myšlence "mít vlastní včely" inspiroval Miroslav Kubec, jeden z prvních střešních včelařů a prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR, kterou Bidfood dlouhodobě podporuje. Ani společnosti Bidfood není příroda lhostejná. Právě vlastní včely jsou symbolem i reálným příkladem podpory přírody.

Jako nejvhodnější k umístění úlů byla vybrána střecha Gastrostudia Bidfood, které navštěvují gastronomičtí profesionálové z celé republiky i ze zahraničí. Včely mohou rozšířit gastronomické zážitky, které na hosty Gastrostudia čekají. Med se může stát motivem pro akce v Gastrostudiu a také originálním dárkem.

Gastrostudio Bidfood | včelyO včely se stará externí včelař Augustin Uváčik, který vybral klidný poddruh včel vhodný do zástavby a zařídil vše potřebné. Včely jsou mimo jiné dvojitě zabezpečeny proti rojení.

Mohlo by vás zajímat
Nowaco | obalovaná brokolice | 342165
Za posledního půldruhého roku došlo k významné změně ve složení obalovaných hotových jídel a kroket Nowaco, které vyrábí Bidfood Opava. Pracovníkům technologického úseku se podařilo ve výrobcích zcela nahradit palmový olej. Nyní ke spotřebitelům putují obalované sýry, květák, brokolice, řízky či bramborové krokety předsmažené na směsi řepkového a slunečnicového oleje.
Nadání a dovednosti | Gastrostudio Bidfood
Nadace Nadání a dovednosti pomáhá dětem z dětských domovů a pěstounských rodin, aby se po odchodu z domova snadněji zapojily do běžného života. Děti se v rámci projektu Rozhled účastnily také kurzů v Gastrostudiu Bidfood.