90 000 nových pilných zaměstnanců

Gastrostudio Bidfood | včely
Bidfood se přidal k neformálnímu Klubu střešních včelařů. Včelaření má dnes obrovský ekologický význam, protože je jedinou možností, jak udržet včely v přírodě. Včera se na střeše kralupského Gastrostudia zabydlelo šest úlů. Včely se již vrací s pylem, pro který létají do okruhu pěti kilometrů.

Gastrostudio Bidfood | včely

K myšlence "mít vlastní včely" inspiroval Miroslav Kubec, jeden z prvních střešních včelařů a prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR, kterou Bidfood dlouhodobě podporuje. Ani společnosti Bidfood není příroda lhostejná. Právě vlastní včely jsou symbolem i reálným příkladem podpory přírody.

Jako nejvhodnější k umístění úlů byla vybrána střecha Gastrostudia Bidfood, které navštěvují gastronomičtí profesionálové z celé republiky i ze zahraničí. Včely mohou rozšířit gastronomické zážitky, které na hosty Gastrostudia čekají. Med se může stát motivem pro akce v Gastrostudiu a také originálním dárkem.

Gastrostudio Bidfood | včelyO včely se stará externí včelař Augustin Uváčik, který vybral klidný poddruh včel vhodný do zástavby a zařídil vše potřebné. Včely jsou mimo jiné dvojitě zabezpečeny proti rojení.

Mohlo by vás zajímat
Nové trendy 2019
Kuchařky a kuchaři z institucionální gastronomie o školních prázdninách nezahálejí, ale hledají inspiraci na kuchařské tour Nové trendy v moderním vaření. Letos mají premiéru luštěninovo-zeleninové pepitky, přirozeně bezlepková surovina. Díky pepitkám vznikla řada zajímavých příloh, hlavní jídla či dezerty.
Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 2019
Rekordních 125 soutěžících z více než čtyřiceti tuzemských i zahraničních škol bojovalo na brněnském výstavišti o zlaté medaile v oborech cukrář, kuchař, číšník, barman, barista a teatender.