Téma # soutěž

V napínavém finále projektu Vaříme s chutí, kde o titul v Bidfood Gastrostudiu bojovalo šest týmů, zvítězily kuchařky ze školní jídelny 2. ZŠ Plzeň z ulice Schwarzova. „Soutěžící předvedli dobré výkony. Vybrat vítěze bylo náročné,“ říká šéfkuchař Petr Konečný z Banquet týmu.
V pátek 9. května proběhne v Bidfood Gastrostudiu finále projektu Vaříme s chutí. V boji o titul se utká šest týmů. Jejich úkolem bude připravit polévku z luštěnin a hlavní chod z ryby. V sázce je hodně – prestiž i finanční a materiální odměna.
Na začátku dubna proběhl v Plzni již 29. ročník nejprestižnější soutěže pro mladé talenty v gastronomii. O tituly bojovalo 13 cukrářů a 19 kuchařů z učilišť a středních odborných škol z celého Česka. „Letošní ročník byl velmi vyrovnaný,“ hodnotí výkony studentů porotci.
Ze 24 školních jídelen, jejichž zřizovatelem je město Plzeň, se 22 přihlásilo do soutěže o tu nej! V rámci klání o titul musí připravit bezmasé jídlo a rybu. Pokrmy hodnotí odborná porota, která vybere šest nejlepších a ty se v květnu utkají ve finále v Bidfood Gastrostudiu.
15. ročník veletrhu Bidfood Expo překonal všechna očekávání. Během tří dnů jej navštívilo téměř 13,5 tisíce lidí. „Tato show byla vrcholem všech výstav národní gastronomie,“ prohlásil Tomáš Popp, manažer národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
Prestižní soutěže pořádané Asociací kuchařů a cukrářů slibují velkolepé finále. Titul Kuchař roku bude obhajovat Lukáš Čížek, držitel dvou stříber z IKA olympiády. Proti němu stane Vojtěch Petržela s třetím místem ze soutěže Bocuse d´Or či Ondřej Koráb z Grand hotelu Pupp.
Rozsáhlá expozice, přednášky, odborníci a soutěž o Školní jídelnu roku! To vše nabídne Bidfood Expo 2024 pracovníkům z institucionální gastronomie. „Chceme návštěvníkům ukázat, že i školní jídelna může být moderní a technicky na vysoké úrovni,“ říká Lukáš Doubek z Jídelny.cz.
Famózní výkony, neotřelé recepty a velké příběhy nabídnou soutěže pořádané Asociací kuchařů a cukrářů ČR na Bidfood Expo. „Vítězové postoupí na evropské kolo Global Chef Challenge, odkud se mohou probojovat na světové finále,“ připomíná Tomáš Popp, manažer národního týmu AKC ČR.
Žádný jiný Čech neobdržel tolikrát pozvánku na nejprestižnější kuchařské klání na světě. Marek Svoboda, šéfkuchař Bidfood Gastrostudia a akreditovaný komisař Světové asociace kuchařů, usedne v únoru 2024 opět do poroty kuchařské olympiády IKA. „Je to nejvyšší meta a pocta,“ říká.
Napínavé klání mladých gastronomických talentů do 21 let zná své vítěze. Ke skvělým výkonům v nejprestižnější soutěži gratulujeme nejen jim, ale i všem ostatním účastníkům finále a jejich podporovatelům.