Téma # USA

Inovativní styl vaření, studnice receptů či živel v kuchyni! To vše vystihuje šéfkuchaře a U.S.Beef Ambasadora Jaye B. McCarthyho, který na Bidfood Expo 2024 předvede tradiční texaské BBQ. „Chystám interaktivní show a ukážu hostům, jak vaří praví kovbojové,“ říká.
Fantastická chuť divokého lososa sockeye (nerka) spolu s jeho atraktivní barvou masa ozdobí každé menu. Divoký losos keta, který má rovněž vysoce kvalitní maso, zaujme velmi nízkým obsahem tuku. Čistě přírodní filety z nejlepších pacifických lososů sockeye a keta dováží Bidfood ze zálivu Bristol Bay na Aljašce.
Maso z lososa pozná každý, ale málokdo ví, že na talířích se objevují různé druhy lososů – norský, kisuč, sockeye nebo keta. Někteří jsou z farem, jiní žijí divoce. Losos obecný má velmi tučné maso, ale losos gorbuša má tuku až 6x méně. A kdo ví, jak losos najde cestu zpět z moře do rodné vnitrozemské bystřiny?
US Beef Roadshow po České republice vyvrcholila 6. června v kralupském Gastrostudiu Bidfood návštěvou velvyslance USA Stephena B. Kinga. Na šesti místech od západočeských lázní po Beskydy akci navštívilo 450 šéfkuchařů z 250 významných tuzemských restaurací.
Víte, jaký je rozdíl mezi steakovým a běžným hovězím masem? Že maso prochází suchým nebo mokrým zráním? Co znamená Grass fed a Grain fed? Odpovědi nejen na tyto otázky přináší článek Steakové maso – čtvrtý díl seriálu o mase, hlavním dělení a vhodném použití jednotlivých částí.
Svezte se na populární hamburgerové vlně. Vše, co je potřeba pro vynikající hamburger, najdete v katalogu Burger concept od Bidfoodu. Základ úspěchu burgeru tvoří nejvýše tři výrazné suroviny. Přitom podle Burger conceptu lze vytvořit nespočet kombinací ingrediencí a k tomu vymyslet originální servírování. Miniburgery k snídani nebo na raut, hamburger dvouručák k obědu anebo bezmasý burger k večeři?