Čerstvá ryba týdne: Tuňák žlutoploutvý

Tuňák žlutoploutvý filet sashimi
Z Indie o víkendu přiletí tuňák žlutoploutvý za mimořádnou cenu. Nepropásněte jedinečnou nabídku a objednejte si filety sashimi (AA kvalita) hned na pondělí 7. listopadu, nejpozději na pondělí 14. listopadu. Potom filety v nabídce zůstanou, ale opět za vyšší cenu.

Projekt Čerstvá ryba týdne

Bidfood přichází s projektem, který umožní pružně reagovat na aktuální nabídku, sezónnost či ojediněle příznivou nákupní cenu některých druhů čerstvých ryb. Dle nabídky potom ryby nakoupí na sklad a nabídne je v této nepravidelné týdenní akci.

Tuňák žlutoploutvý

Tuňák žlutoploutvý

Tuňák žlutoploutvý (Thunnus albacares, anglicky Yellowfin Tuna) je menším příbuzným tuňáka obecného (Thunnus thynnus, anglicky Bluefin Tuna). Největším chyceným žlutoploutvým tuňákem byl kus o váze 206 kg ve vodách okolo San Diega (jihozápadní pobřeží USA). Pro komerční účely se však loví ryby o váze 30 až 60 kg.

Tuňák žlutoploutvý | rybáři v indickém NagercoilTuna for life

Bidfood prodává tuňáka pouze s označením Tuna for life. To znamená, že spolupracující rybáři respektují lovné kvóty daných oblastí a chytají tuňáka pouze na šňůru a háček. Díky tomu eliminují lov jiných druhů ryb, které by se zapletly do rybářských sítí.

45. týden s tuňákem sashimi

Zákazníci Bidfoodu si mohou na 7. až 14. listopadu objednat požadovanou hmotnost (po 1 kg) čerstvých filet z tuňáka žlutoploutvého sashimi za vynikající cenu. Celé filety mají hmotnost 2 až 4 kg.

Tuňáci pocházejí z vod Indického oceánu (FAO 51). Rybáři se vrací se svým úlovkem do jihoindického města Nagercoil, kde se tuňáci také zpracují. Vakuově balené filety pak letí do Evropy.

Objednávejte u svého obchodního zástupce, přes zákaznické centrum nebo portál mujBidfood.cz:
191306 Tuňák žlutoploutvý sashimi filet dle váhy

Tuňák žlutoploutvý AA | sushi

Filety z tuňáka se označují třemi stupni kvality:

  • A – regular: méně výrazná barva, trochu měkčí svalovina, přesto velmi dobře použitelný na steakovou úpravu
  • AA – sashimi: výraznější barva, pevnější struktura svaloviny, vhodné na steakovou úpravu, ale také již vhodný na sashimi, sushi, tataki, tedy i na syrovou úpravu
  • AAA – super sashimi: nejvyšší kvalita, která se dostane do Evropy, pevná svalovina a jasná rudá barva masa
Mohlo by vás zajímat
Nowaco | rybí nugety
Z velmi kvalitní rybí suroviny se vyrábí vynikající nugety, které se v gastronomii osvědčily jako hlavní jídlo i chuťovka na rautech. Nyní přichází varianta v maloobchodním balení pod značkou Nowaco.
Nowaco | bezlepkové rybí prsty
Alternativou k obalovanému smaženému rybímu masu – prstům, porcím filé nebo celým filetám – při bezlepkové dietě jsou nemleté rybí prsty bez lepku značky Nowaco. Díky vyladěnému křupavému obalu z rýžové a kukuřičné mouky chutnají k nerozeznání od klasických rybích prstů.