Křepelka je opravdová delikatesa

Křepelka
Křepelka vyniká mezi pernatou zvěří, protože je jemná jako to nejkřehčí kuřátko a voní divočinou jako bažant. Celá křepelka představuje dokonalou porci pro jednu osobu podobně jako polovina jarního kuřátka.

Hmotnost celé křepelky se pohybuje od 150 do 200 g. Bidfood má menší velikost denně skladem zmrazenou (200905) nebo může dodat na objednávku větší křepelky čerstvé chlazené (256201). V nabídce jsou také prsní řízečky s kůží o hmotnosti 50 g (200910).

Aktuální sortiment naleznete na mujBidfood.cz v kategorii Drůbež, bílé maso | Křepelka

Kuchyňská úprava křepelky

Maso křepelky má příjemně výraznou chuť a je lehce stravitelné, protože se jedná o zvěřinu. Křepelku lze upravovat obdobně jako kuře nebo bažanta. Kuchaři vedle klasického pečení nebo dušení na víně volí také přípravu na asijský způsob nebo naostro.

Pečená křepelka

Pečená křepelka

Křepelky ovoníme tymiánem, ochutíme solí a pepřem a zabalíme do slaniny. Pečeme na 180°C cca 40 minut.

Křepelka na víně

Opečené křepelky dusíme na základu z kořenové zeleniny, cibule, rajčat a bylinek a podlité červeným vínem. Hotovou omáčku procedíme a zahustíme moučným máslem. Nakonec můžeme vmíchat opečené žampiony.

Galerie: 
Křepelka | 200905, 256201
Křepelka | prsní řízky | 200910
Mohlo by vás zajímat
Jarní kuře Le Coquelet
Jarní kuřátka na talíři krásně vypadají i lahodně chutnají. Francouzské kuře Le Coquelet velmi obohatí každé menu. Překvapte své hosty luxusním kuřátkem, které jednou provždy ukončí hádky o stehýnko nebo prsíčko, poněvadž každý bude moci mít na talíři obojí.
Bidfood Expo 2017 | čerstvé ryby
Co vzbudilo největší zájem návštěvníků na pražské zastávce Bidfood Expo 2017, největšího gastronomického veletrhu pro profesionály? Vedle show a diskuse šéfkuchařů v sestavě Domenico Pasculli, Zdeněk Pohlreich, Marek Raditsch a Emanuele Ridi to byla smršť informací a ochutnávek u 70 stánků.