Křepelka je opravdová delikatesa
Křepelka vyniká mezi pernatou zvěří, protože je jemná jako to nejkřehčí kuřátko a voní divočinou jako bažant. Celá křepelka představuje dokonalou porci pro jednu osobu podobně jako polovina jarního kuřátka.
Hmotnost celé křepelky se pohybuje od 150 do 200 g. Bidfood má menší velikost denně skladem zmrazenou (200905) nebo může dodat na objednávku větší křepelky čerstvé chlazené (256201). V nabídce jsou také prsní řízečky s kůží o hmotnosti 50 g (200910).
Aktuální sortiment naleznete na mujBidfood.cz v kategorii Maso a drůbež | Zvěřina | Bažant, křepelka | KřepelkaKuchyňská úprava křepelky
Maso křepelky má příjemně výraznou chuť a je lehce stravitelné, protože se jedná o zvěřinu. Křepelku lze upravovat obdobně jako kuře nebo bažanta. Kuchaři vedle klasického pečení nebo dušení na víně volí také přípravu na asijský způsob nebo naostro.
Pečená křepelka
Křepelky ovoníme tymiánem, ochutíme solí a pepřem a zabalíme do slaniny. Pečeme na 180°C cca 40 minut.
Křepelka na víně
Opečené křepelky dusíme na základu z kořenové zeleniny, cibule, rajčat a bylinek a podlité červeným vínem. Hotovou omáčku procedíme a zahustíme moučným máslem. Nakonec můžeme vmíchat opečené žampiony.