Návštěva rybího trhu Rungis

Aby si prodejci ryb Fresh Fish Service rozšířili vědomosti, navštívili rybí trh ve městě Rungis u Paříže, součást největšího tržiště potravin na světě. Čerstvé ryby se z tržiště Rungis dostávají k zákazníkům českého Bidfoodu za dva dny buď na objednávku nebo prostřednictvím služby Fresh Fish Service.
Základní informace a kontakt na Fresh Fish Service

Celé tržiště Marché International de Rungis má rozlohou 232 hektarů, z toho cca 73 hektarů krytých ploch, z nichž 47 hektarů zabírají obchodní budovy. Jedná se tak o největší trh s potravinami na světě. Zaměřuje se především na prodej čerstvé zeleniny, ovoce, masa a ryb. Zboží sem přiváží kamiony, vlaky i letadla přistávající na blízkém letišti v Orly u Paříže. Sektor mořských a sladkovodních ryb, mořských plodů a příslušenství zahrnuje dva prodejní pavilony se třemi sklady. Pravidelné veterinární kontroly v areálu se provádí vždy večer.

Bidfood dováží zboží z tržiště Rungis tak, aby se čerstvé ryby dostaly k zákazníkům do 48 hodin od nákupu. Večer po nákupu se ryby nakládají do kamionu. Následující den stráví na cestě. Po příjezdu do kralupského depa se kontrolují a vzápětí distribuují k zákazníkům. Patří mezi ně mořský ďas, ryba sv. Petra, štítník červený, ústřice, losos skotský label rouge, úhořovec mořský a nepřeberné množství dalších volně lovených ryb.

Fotografie: 
Mohlo by vás zajímat
Filátka z kanadské štiky, sladký hrášek a zeleninové pyré
Nové přitažlivé obaly se značkou Nowaco ukrývají filety z mořské štiky kanadské. Bidfood stejné ryby používá také pro populární porce filé Nowaco. Oproti dříve prodávaným filetám se novinka pyšní kvalitou PBO, což znamená, že filety jsou zcela bez kostí.
Sumeček africký
Skokanem roku v prodejnosti čerstvých ryb se stal sumeček africký z českého farmového chovu. Z 400 kg filet prodaných za měsíc se vyhoupl na 5 tun. V kilogramech tak jde o druhou nejprodávanější rybu po lososovi. Především školní jídelny si oblíbily filety ze sumečka, protože nemají kosti, jsou bez kůže a maso zůstane po tepelné úpravě hezky šťavnaté díky optimálnímu množství tuku ve svalovině.