Čerstvá ryba týdne: Halibut atlantický
Zítra z Norska přivezeme halibuty atlantické. Nepropásněte jednorázovou nabídku a objednejte si halibuty na středu 26. října. Skladem budou pouze do vyprodání, nejdéle však do pondělí 31. října. Potom budou opět na objednávku a za vyšší cenu.
Nový projekt Čerstvá ryba týdne
Bidfood přichází s projektem, který umožní pružně reagovat na aktuální nabídku, sezónnost či ojediněle příznivou nákupní cenu některých druhů čerstvých ryb. Dle nabídky potom ryby nakoupí na sklad a nabídne je v této nepravidelné týdenní akci.
Halibut atlantický
Jako první se objevuje halibut atlantický (Hippoglossus hippoglossus) z Norska, který je největším zástupcem platýsovitých ryb. Obývá chladné vody severozápadního Atlantiku od Biskajského zálivu po celé pobřeží Norska, Špicberky, Grónsko a areál jeho výskytu zahrnuje i vody Newfoundlandu v Kanadě.
Dorůst dokáže až do délky 3,5 metru, váhy přes 400 kg a dožít i 60 let. Na lov halibuta musí rybářské lodě plout většinou daleko, na moři stráví i několik dní a proto někdy nejsou lovené ryby při návratu do přístavu v nejlepší kondici.
Proto Bidfood upřednostnil halibuty atlantické chované norskými rybáři v limitovaných objemech na farmách v oblasti Averøy ve střední části Norska. Díky tomu má Bidfood kontrolu nad datem výlovu a tím jistotu, že ryby budou ve výborné kondici. Hmotnost nabízených halibutů s hlavou se pohybuje v rozmezí 5 až 7 kg.
Objednávejte u svého obchodního zástupce, přes zákaznické centrum nebo portál mujBidfood.cz:191394 Halibut atlantický celý dle váhy
Sushi nebo klasika?
Čerstvý halibut se může klidně využít syrový na sushi. Samozřejmě se hodí i ke všem běžným kuchařským úpravám. Jeho jemné bílé maso má pouze okolo 3 g tuku a 20 g bílkovin na 100 g.