České těstoviny Coronet
Bidfood rozšiřuje sortiment vlastní značky Coronet o řadu semolinových těstovin. Díky vysokému obsahu proteinu odolávají rozvaření a zachovávají si po uvaření tvar. Mají vyšší navářku a tím i výtěžnost. Stejně jako ostatní koloniální zboží Coronet naplňují motto: Značková kvalita za férovou cenu.
Těstoviny Coronet se vyrábí v Česku za použití špičkové italské těstovinářské technologie, jakou používají i ti nejlepší italští producenti. Suroviny, především tvrdozrnná těstovinářská pšenice (Triticum durum), pocházejí ze zemí EU a velmi pečlivě se kontrolují.
Vyšší obsah proteinu (13 %), který je obvyklý spíše u prémiových značek, garantuje odolnost proti rozvaření a zachování tvaru po uvaření. Doba vaření se pohybuje podle druhu od 8 do 11 minut. Patentovaný výrobní proces semolinových těstovin Coronet zaručuje vyšší navářku a výtěžnost.
Řadu nyní tvoří devět nejoblíbenějších tvarů těstovin – špagety, vřetena (fusilli), tříbarevná vřetena, kolínka, trubičky rýhované (penne rigate), mašličky (farfalle), fleky zvlněné, nudle a tarhoňa. Baleny jsou do pytlů po pěti kilogramech.