La Panna – inspirace italskou řemeslnou zmrzlinou

Výjimečné smetanové zmrzliny od sezóny 2020 nově doplňuje čtveřice sorbetů – citronový, mangový, jahodový a malinový. Ideální jsou jako osvěžující dezert po jídle v horkých letních dnech. Neobsahují žádný tuk a jsou bohaté na ovocné složky.
Udělat dobrou zmrzlinu je věda,
toť nejtěžší z cukrářského řemesla.citát z 19. století
Historie zmrzliny je pestrá. Než však lidé přišli na to, jak vyrobit opravdu dobrou zmrzlinu, trvalo jim to několik staletí. Vůbec první psaná zmínka o výrobě zmrzliny je z dob starověku, přesněji 3 000 let před naším letopočtem z oblasti dnešní Číny. Možná právě odtud, o mnoho staletí později, si přivezl Marco Polo recept na smetanovou zmrzlinu, z níž se stala dnešní proslulá italská zmrzlina.

La Panna se vyrábí výhradně z těch nejkvalitnějších přírodních surovin. Tato kopečková zmrzlina obsahuje více smetany, čokolády, ořechů nebo ovoce než běžné zmrzliny. Již napohled La Panna upoutá zdobením a vzhledem gastro van, které jsou jedinečné na českém trhu.
Aktuální sortiment naleznete na mujBidfood.cz pod značkou:
Receptové kalkulační listy k pohárům ze zmrzlinového menu La Panna jsou v kategorii receptů: