Modernizace technologií zpracovny masa
Bidfood Kralupy investoval v divizi masa cca 2,5 milionu Kč do technologií na výrobu masných polotovarů, především mletých mas a hamburgerů.
Dvojice nových strojů zásadním způsobem usnadňuje pracovníkům manipulaci, která je jednodušší z hlediska zvedání těžkých břemen. Technologie umožňuje při vysokém standardu výroby zpracovávat surovinu v nižší výstupní teplotě, což zásadně ovlivňuje kvalitu konečného výrobku a zvyšuje jeho trvanlivost. Zároveň poskytují komfort ve formě vysokého výkonu, který ušetří čas.
Řezačka s míchačkou Seydelmann
Nový stroj na řezání a míchání čerstvého i zmrazeného masa splňuje nejpřísnější hygienické a bezpečnostní požadavky. Stroj od renomovaného německého výrobce má kapacitu násypky 350 kg, kapacitu míchání 130 kg. Manipulaci s masem ulehčuje překlápěč vozíků o objemu 200 litrů.
Celý výrobní proces řídí počítač. Díky rychlosti a vysoké kvalitě mletí se docílí nižší výstupní teploty díla. Teplota se dá ovlivňovat použitím vhodného poměru chlazené suroviny se zmrazenou, kterou připraví sekačka.
Sekačka zmrazeného masa
Stroj dělí zmrazené bloky masa podélně i příčně. Rozsekané kusy masa zpravidla putují do řezačky jako surovina pro výrobu masných polotovarů.