Před 20 lety vznikl Gastro Team Bidfood
23. 2. 2023

Před 20 lety vznikl Gastro Team Bidfood

Šéfkuchaři z Gastro Teamu Bidfood již přes 20 let prezentují pokrmy po celé ČR. Zřídili Gastrostudio Bidfood, ve kterém s nejlepšími českými i zahraničními šéfkuchaři pořádají kurzy. Aktuálně chystají nová školení v rámci Bidfood Training Academy s cílem vzdělávat profesionální kuchaře.

Mořské ryby do všech regionů

Zakladatel Gastro Teamu, Marek Svoboda, měl ve společnosti Nowaco kolem roku 2000 na starosti projekt nákupu a prodeje čerstvých mořských ryb. Tehdy nebyl prodej tohoto sortimentu rozšířený a jediná možnost, jak zákazníkům přiblížit čerstvé mořské ryby a plody moře, byla přes kuchařské ukázky přímo v provozech po celé ČR.

Postupem času a s rostoucím zájmem o prezentace ryb našel Marek Svoboda první tři parťáky na pomoc. Všichni byli šéfkuchaři z restaurací, které navštívil. A tak vznikl Gastro Team. Vše velmi dobře fungovalo a zanedlouho byl v každém regionu, kde tehdejší Nowaco mělo pobočku, i člen Gastro Teamu.

Steaky a další specializace

Jak se rozšiřoval sortiment společnosti, Gastro Team se zaměřoval na nové koncepty, třeba úpravu steakového masa nebo zvěřiny. Zvyšující se nároky restaurací vedly členy týmu k větší specializaci a individuální péči o zákazníky z různých segmentů HORECA.

První gastronomické studio

Současně vznikla potřeba prostoru k pořádání kulinářských kurzů. V roce 2005 se otevřel Gastro Ateliér, první veřejné profesionální studio pro kuchaře v ČR, které v Poděbradské ulici na Praze 9 provozovali společně Bonduelle a Nowaco.

Gastro Ateliér se osvědčil a tak během roku 2008 začala stavba vlastního Gastrostudia v areálu centrály společnosti v Kralupech nad Vltavou. Už v lednu 2009 se v krásném moderním Gastrostudiu konal první kurz pro obchodní zástupce i veřejný kurz pro zákazníky.

Nejstabilnější a úspěšný tým šéfkuchařů

Gastro Team má nyní 16 členů, z nichž převážná část je v týmu od samého začátku. Jde tak o nejstabilnější tým šéfkuchařů v ČR.

Gastro Team Bidfood se účastnil řady kuchařských soutěží v tuzemsku i v zahraničí. Medaile přivezl z kuchařské olympiády IKA či ze světového poháru v Lucembursku.

Aktuálně chystá nová školení a prezentace v rámci Bidfood Training Academy, která si klade za cíl vzdělávat kuchaře z restaurací, hotelů a institucionální gastronomie.

Více o členech týmu na stránce:

pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí