Základem je dobrá mouka – Pivetti
23. 4. 2025

Základem je dobrá mouka – Pivetti

Speciální mouky na pizzu, focacciu a těstoviny dováží Bidfood přímo z Itálie od Molini Pivetti již deset let. Mouky Pivetti tehdy obstály v pečlivém testu mouk v konkurenci výrobků od sedmi firem a zájem zákazníků správnost volby potvrzuje.

Molini Pivetti

Historie rodinné firmy Molini Pivetti sahá až do roku 1895, kdy Valente Pivetti postavil svůj první parní mlýn na mletí mouky. Motto společnosti z provincie Ferrara v regionu Emilia-Romagna zní:

Stabilní vysoká kvalita a ekologický produkt.

Molini Pivetti

Molini Pivetti | logo

Obilí pro mouky Pivetti se pěstuje pouze ve vybraných oblastech provincií Modena, Ferrara a Bologna, které jsou známé výrobou nejkvalitnější měkké pšenice. Jako jediná italská firma má Molini Pivetti mezinárodní certifikaci CSQA kontrolující celý proces od sklizně na poli po zpracování obilí ve mlýně a zaručující 100 % italské pšenice z regionu Emilia-Romagna. Výsledná těsta se snadno zpracovávají, jsou vláčná a elastická.

Aktuální sortiment naleznete na mujBidfood.cz pod značkou:

Nebo v kategorii:

Mouky na pizzu

Pivetti Verde, W220

Mouka ideální na tradiční pizzu (tzv. Pizza al Taglio – pizza na plechu) a focacciu s rychlým procesem kvašení. Je určena pro rychlejší kynutí a okamžité použití těsta:

  • 2 – 5 hodin v místnosti
  • max. 24 hodin v lednici

Pivetti Rossa, W320

Mouka vhodná na křupavou pizzu a focacciu pro přímé i nepřímé použití s ​​delší dobou kynutí a nutností nechat těsto odležet. Pro střední až dlouhou dobu kynutí:

  • 8 – 12 hodin v místnosti
  • max. 48 hodin v lednici
Pivetti | Federico Perrone | Bidfood Expo 2024

Napoletana Pivetti Nafavola, W320

Mouka ideální na neapolskou pizzu s vyšším okrajem, pro střední až dlouhou dobu kynutí:

  • 8 – 12 hodin v místnosti
  • max. 48 hodin v lednici

Pizza napoletana – ingredience

  • 1 kg mouky Napoletana Pivetti Nafavola
  • 30 g soli
  • 630 ml vody pro pizzu napoletana tradičního typu 
    (nebo 700 ml vody pro pizzu napoletana současného typu)
  • 3 g sušeného droždí
    (nebo 5 g čerstvého droždí)

Mouky na těstoviny

Semolinová mouka na těstoviny Pivetti Rimacinata | 641802

Pivetti Rosa

Ideální na výrobu tradičních čerstvých těstovin. Stačí přidat jen vejce a vodu. Mouka je navržena tak, aby se s ní dalo pracovat ručně i strojně. Přidáním žloutků získá směs krásnou zlatožlutou barvu. Vhodná i na dvojité vaření těstovin.

Pivetti Rimacinata

Dvakrát mletá semolinová mouka. Mouka pro přípravu domácích těstovin.

 

W index – klasifikace pšeničné mouky

Pro určení síly mouky se využívá Chopinův alveograf vynalezený roku 1921 Marcelem Chopinen. Alveograf měří flexibilitu těsta nafukováním bubliny z tenké vrstvy těsta, dokud bublina nepraskne. Výsledné hodnoty indexu W ukazují sílu mouky a tím vhodnost pro různá použití. Obecně, čím delší doba kynutí, tím vyšší W index mouky:

  • W 90 až 160
    slabé mouky s nízkým obsahem proteinů jsou vhodné např. pro výrobu sušenek
  • W 160 až 250
    střední mouky se hodí na pizzu, pečivo nebo focacciu
  • W 250 a více
    silné mouky se hodí na pizzu a pizzu napoletana
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí